hotel bell

Patrijarh Irinej uručio ordene SPC Marini i Draganu Pavloviću, Draganu Saviću, Milči Đekiću i više Gramata

Nakon Svete arhijerejske liturgije koju je služio u hramu Svetog Arhangela Gavrila u Predejanu sa Episkopom niškim Arsenijem, Patrijarh srpski Irinej uručio je ordenje i gramate Srpske pravoslavne crkve.

Nakon liturgije Patrijarh je održao besedu u kojoj je pozvao sve Srbe i vernike da čuvaju veru, Svetosavsko hrišćanstvo, tradiciju i istoriju, ali i da istoriju bogate kako bi je ostavili svojim potomcima, kako su je preci ostavili njima.

-Ukoliko se toga držimo, braćo i sestre, nećemo iščeznuti. Nas ne drži sila topova i oružja. Nas drži sila kulture, sila naše vere – rekao je Patrijarh srpski gospodin Irinej okupljenim vernicima.

Patrijarh se zahvalio svima koji su doprineli obnovi i rehabilitaciji hrama Svetog Arhangela Gavrila u Predejanu i uručio orden Svetog Save drugog reda, ordenje Svetog kralja Milutina, gramate i zahvalnice.

Danas su ordenom Svetg Save odlikovani supružnici, Marina i Dragan Pavlović za nesebičnu materijalu pomoć prilikom obnove hrama u Predejanu. Podsetimo da je prilikom obeležavanja 5 vekova Manastira Svetog Jovana Patrojarh Irinej ordenom Svetog Save odlikovao gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića.

Ordenom Svetog kralja Milutina, kojim na jubileju u Jašunji odlikovana Skupština Grada Leskovca, danas su odlikovani Dragan Savić i Milča Đekić. Ovim ordenom Patrijarh je prilikom obeležavanaja jubileja Manastairwa Svetog Jovana odlikovao Skupštinu grada Leskovca i Bojana Tojagu šefa Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj.

Vernicima, koji su svojim prilozima doprineli uređenju hrama, uručene gramate i zahvalnice.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор