hotel bell

Paraolimpijci Milan Petrović i Goran Šmelcerović na prijemu kod gradonačelnika Leskovca pred put u Tokio

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović priredio je jutros prijem za reprezentativce Srbije i učesnike Paraolimpijskih igara koje se održavaju u Tokiju Milana Petrovića i Gorana Šmelcerovića.

Paraolimpijski tim Srbije putuje sutra u Tokio, a među 20 reprezentavaca su i dvojica Leskovčana koji će učestvovati u bisiklističkoj trci.

– Oni će u Tokiju predstavljati i grad Leskovac i Republiku Srbiju. To je za sve nas velika čast i privilegija. Najmanje što smo mogli da učinimo za njih je da ih podržimo simboličnom sumom od 300.000 dinara kojom će pokriti deo troškova oko opreme i putovanja. Oni su u pravom smislu te reči naši heroji, bez obzira na plasman i eventualne medalje. Njihovi rezultati, rad, rpedanost, energija jeste primer vredan divljenja. Juče im je predsednik Srbije ALEKSANDAR vUČIĆ poželeo sređu kao delu tima Srbije. Lokalna samouprava pored milion evra koliko izdvaja za SRC Dubočicu izdvaja još 95 miliona za sportske klubove, a podsetiću i na kapitalnu investiciju kakav je gradski stadion i ulaganja u sportske terene gde je poslednjih godina uloženo dodatnih 60 miliona dinara. Na ovome se nećemo zaustaviti i nastavićemo da ulažemo u sport – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goram Cvetanović i najavio da će Gorana Šmelcerovića predložiti za Oktobarsku nagradu grada Leskovca.

Na lepim rečima zahvalio je Milan Petrović i uručio gradonačelniku majicu paraolimpijskog tima Srbije.

– Trudićemo se maksimalno, đeljni smo trke i želimo da u što boljem svetlu predstavimo naš grad i našu zemlju – naglasio je Milan Petrović.

Check Also

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo Godišnji plan akcija: Radan, Suva Planina, Alpi, Vardenik, Babička gora, Prokletije, Triglav, Kukavica, Šar planina …

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo je na svojoj fejsbuk stranici Godišnji plan akcija za 2023. godinu …

Оставите одговор