hotel bell

Paketi pomoći za stanovnike izbegličkih zgrada

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović predao je danas pakete pomoći izbegličkim porodicama u zgradama kod restorana „Vidik“.

Ukupno 78 paketa pomoći obezbedila je Fondacija Ana i Vlade Divac.

-Grad Leskovac, kao odgovorna lokalna samouprava kojoj je cilj dobrobit svih građana, konstantno sprovodi aktivnosti kojima pomaže najugroženije stanovništvo, pogotovo u kriznom periodu koje je, nadamo se, na izmaku. Nedavno smo podelili 2.200 paketa svim socijalno ugroženim licima sa teritorije grada Leskovca, 2.838 paketa svim romskim porodicama, i danas će biti uručeno ukupno 765 paketa od strane Fondacije Ane i Vlade Divac. Od toga je 78 paketa sa hranom i sredstvima za higijenu namenjeno upravo izbeglicama. Danas ćemo, na ovom mestu, tačnije u izbegličkim zgradama, uručiti 48 paketa pomoći, dok će Centar za socijalni rad u toku dana určučiti još 20 paketa stanovnicima zgrade socijalnog stanovanja, i još 10 paketa izbeglicama iz Drćevca – rekla je Olivera Pešić, narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

U ime porodica koje su primile pakete pomoći obratila se Marija Hadži Tančić i izrazila veliku zahvalnost Fondaciji Ane i Vlade Divac i gradonačelniku Cvetanoviću i Gradu Leskovcu na pomoći i podršci.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор