hotel bell

Otvorena izložba “Zaboravljeni junak dr Vladan Đorđević”

Izložba fotografija i dokumenta posvećenih životu i delu dr Vladana Đorđevića otvorena je u galeriji Kulturnog centra u Vlasotincu.

O lekaru, političaru, diplomati i književniku govorila je autor izložbe i kustor Narodnog muzeja u Nišu Ivana Gruden Milentijević, istakavši da je reč o čoveku koji je osnovao Srpsko lekarsko društvo, organizaciju Crvenog krsta u Srbiji, ustrojio Vojni sanitet, inicirao osnivanje Vojne bolnice u Nišu, bio predsednik vlade, a koji je poslednje godine života proveo zaboravljen od mnogih.
Pukovnik Veljko Milić, načelnik Vojne bolnice pohvalio je opštinu Vlasotince i njene ustanove kulture što neguju kulturu sećanja na mnoge događaje i ljude i time ih čuvaju od zaborava za buduće generacije.
Direktor Kulturnog centra Maja Marković naglasila je da je ova ustanova otvorena za slične projekte i nove ideje, koje doprinose razvoju kulture.

Otvaranju izložbe prisustvovao je i predsednik opštine Bratislav Petrović. Izložba će biti otvorena do 15.novembra.

Check Also

Iz budžeta grada isplaćeno 14,3 miliona dinara na račune roditelja za refundiranje sredstava za nabavku udžbenika iz 6 osnovnih škola

Danas je isplaćena suma od 14.346.000,00 dinara na račune roditelja koji su podneli zahtev za …

Оставите одговор