Home / DOGAĐAJI / Otvoren „Avantura park“ u Leskovcu (FOTO/VIDEO)
hotel bell

Otvoren „Avantura park“ u Leskovcu (FOTO/VIDEO)

U okviru Sportskog centra Dubočica danas je zvanično otvoren Avantura park koji je posebno privukao pažnju mališana.

Od danas će posetioci imati priliku da se zabave i rekreiraju u prisustvu radnika SRC-a koji su prošli kroz specijalizovanu obuku za pomaganje korisnicima na stazi sa preprekama i zip-lajnom.

U prisustvu predsednika Skupštine grada Aleksandra Đurovića i velikog broja posetilaca, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je istakao da se nada da će ovaj objekat na otvorenom doprineti popularizaciji rekreacije na otvorenom, ali i sportskog duha i zdravih navika među najmlađima. Zato je predložio da se do kraja sezone ulaz u Avantura park ne naplaćuje.

„Кao odgovorna Lokalna samouprava nastojimo da našoj deci ponudimo širok spektar mogućnosti i usmerimo ih ka zdravim životnim navikama i pravim vrednostima.

Otvoren Avantura park

Publicerat av Dnevnik Juga Tisdag 10 september 2019

Želimo da decu i mlade sklonimo sa ulica, udaljimo od tehnike, približimo prirodi, sportskom duhu i zdravom životu, a odrasle vratimo u detinjstvo na mestu gde će moći da se oslobode stresa kroz zabavu sa najmilijima daleko od vreve urbane sredine.“

Andrija Atanasković, pomoćnik gradonačelnika, je uz pomoć obučenog lica posetiocima demonstrirao kako se pravilno koristi oprema, sprave i prepreke, rekavši na kraju da je uživao u ovoj aktivnosti, za koju je kaže, pored volje, potrebno biti fizički spreman, koncentrisan i spretan, sa naglaskom na činjenicu da se sve vreme osećao bezbedno. Među prisutnim posetiocima najviše je bilo dece koja su nestrpljivo čekala u redu kako bi isprobala svoje umeće i spretnost. Deca koja ispunjavaju propisane uslove i čiji roditelji su bili prisutni su dobila priliku da osete čari leskovačkog Avantura parka.

U izgradnju i instalaciju Avantura parka je uloženo oko 7 miliona dinara koje je izdvojilo Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku preko projekta „Radimo za bolju budućnost dece

Check Also

Rode odmarale, Hitna pomoć imala 17 kućnih poseta i 46 pregleda

Rode su odmarale u danu za nama. Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 časa u …

Оставите одговор