Početna / KULTURA / Otvoren 12. LEDAMUS
Bilbordi

Otvoren 12. LEDAMUS

U svečanoj sali Grada Leskovca večeras je otvoren 12. po redu muzički festival Leskovački dani muzike – LEDAMUS.

LEDAMUS se, kao ozbiljan i prestižan muzički festival, pozicionirao visoko u oblasti klasične muzike. O njegovom značaju najbolje govore nastupi brojnih svetski poznatih imena, poput čuvenog virtuoza na violini Nemanje Radulovića koji je maestralno zatvorio prošlogodišnji festival na Svetski dan muzike, zatim violiniste Stefana Milenkovića, onda i violiniste Jovana Bogosavljevića i pijaniste Vladimira Miloševića, čijim će nastupom i početi ovogodišnji LEDAMUS.

„Želim da ovom prilikom odam priznanje celokupnom radu i zalaganju Muzičke škole „Stanislav Binički“, koja stoji iza organizacije ovog festivala.

Ponosni smo na sve uspehe koje Muzička škola godinama unazad ostvaruje na domaćim i međunarodnim takmičenjima, i na to što su pokretanjem ovog festivala doprineli decentralizaciji kulture. Zadovoljstvo i veliko interesovanje publike su nam motiv više da nastavimo da ulažemo u kulturu i nadalje podržavamo ovakve događaje, kako bi naši sugrađani imali mogućnost da u svom gradu uživaju u vrhunskim kulturnim sadržajima,“ – poručila je na otvaranju Aleksandra Đorđević, član Gradskog veća, u ime lokalne samouprave i gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića.

Biljana Miljković, direktor Muzičke škole „Stanislav Binički“ je istakla da je prošlogodišnji koncert Nemanje Radulovića na Svetski dan muzike, zaokružio jedan uspešan period koncerata u okviru LEDAMUS-a, i da će se od ove godine ovaj muzički festival održavati u jesen. Ona je dodala da nije bilo reči o neodržavanju festivala uprkos epidemiološkoj situaciji, ali da su sve preventivne mere ispoštovane. Poželevši prisutnima da u narednim danima uživaju u bogatom programu, ona je najavila razgovor sa istaknutim umetnicima koji su večeras održali koncert.

„Naš festival počinje Betovenovom muzikom, u godini u kojoj se obeležava 250 godina od rođenja ovog muzičkog genija. Očekujem da ćemo uspeti da realizujemo ovaj festival do kraja i da ćemo biti skupa 04. novembra na kraju LEDAMUS-a.“

Pogledaj takodje

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo konkurs za elektrifikaciju polja

758303539 Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odnosno Uprava za agrarna plaćanja, raspisala je Javni poziv …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *