Početna / DRUŠTVO / Osnovna škola „Milutin Smiljković“ u Vinarcu proslavila 109. rođendan
Dionis Restoran

Osnovna škola „Milutin Smiljković“ u Vinarcu proslavila 109. rođendan

Svečanom akademijom, Osnovna škola „Milutin Smiljković“ u Vinarcu obeležila je danas 109. godina postojanja i rada.

Svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa svojim saradnicima, Velimir Smilevski, gradonačelnik Butela, predsednik nacionalnog saveta Makedonaca u Srbiji, i direktor i profesori OŠ „Kliment Ohridski“ sa kojom se ova škola pobratimila.

„Deca su najvažniji deo našeg društva koja će svojim stečenim znanjem i iskustvom doprineti progresivnom napretku grada i države. Deco, imajte u vidu jednu stvar: „Obrazovanje je zlatni ključ slobode“. Zato radite na sebi, učite, edukujte se jer „lepa stvar u vezi sa učenjem jeste da niko ne može da vam ga oduzme“. Vi ste budući stubovi našeg grada, stubovi na kojima će se razvijati naše društvo, a naš je zadatak da stvorimo uslove da vaša budućnost bude upravo u našem gradu,“ – kazala je Kristina Vasiljković, pomoćnik gradonačelnika Leskovca.

„Ovoliki broj godina daje nam za pravo da se možemo pohvaliti velikom tradicijom, dobrim uspehom naših učenika. Obrazovanje je danas najjače oružje kojem možemo promeniti svet. Težimo ka tome da naša škola postane primer 21. veka,“ – rekao je direktor ove ustanove Dejan Cakić ističući dobar odnos sa lokalnom samoupravom.

Pogledaj takodje

Saznajte kako će ove godine izgledati Konkurs za upis u srednje škole i sve važne datume

U Konkursu za upis učenika u prvi razred srednje škole u Srbiji za školsku 2020/2021. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *