Home / KULTURA / Osnovna škola „Branko Radičević“ iz Brestovca pobednik Festivala kratkog filma na temu ekologije koji je održan u Pečenjevcu
hotel bell

Osnovna škola „Branko Radičević“ iz Brestovca pobednik Festivala kratkog filma na temu ekologije koji je održan u Pečenjevcu

U prepunoj sali Doma kulture Pečenjevce povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine održan je Festival kratkog filma na temu ekologije, koji je otvorila članica gradskog veća Vladanka Stamenković koja je naglasila da je grad Leskovac kroz veliki broj aktivnosti pokazao da zaista brine o zaštiti i unapređenju životne sredine kao jednim od prioriteta lokalne ekološke politike.

U ime Doma kulture prisutnima se obratio direktor Miroslav Stanojević, zahvalio se svim učesnicima ovog Festivala i još jednom naglasio važnost očuvanja zdrave životne sredine, a kao cilj festivala je istakao animiranje mladih ljudi da se bore za zdravo okruženje i čistu životnu sredinu kao ključ očuvanja ljudskog zdravlja.

U ime lokalne samouprave i gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića prisutnima se obratila Vladanka Stamenković, član Gradskog veća:

„Pojam ekologija značajno se popeo na lestvici svih građana Srbije što nam pokazuju brojne i uspešne akvcije širom zemlje. Zato je i obeležavanje Svetskog dana zaštite životne sredine od posebnog značaja. Grad Leskovac je kroz veliki broj aktivnosti pokazao da je jedan od prioriteta naše lokalne samouprave zaštita i unapređenje životne sredine. Jedan od prioriteta lokalne ekološke politike jeste funkcionisanje Fonda za zaštitu životne sredine koji ima svoj Program korišćenja sredstava. Pomenutim programom predviđene su brojne aktivnosti koje se sprovode preko Odeljenja za zaštitu životne sredine a jedna od tih je edukacija i promocija životna sredine u okviru koje se vrši projektno finansiranje.“

Na ovogodišnjem Festivalu je učestvovalo devet škola sa teritorije grada Leskovca. Učenici su zajedno sa svojim predmetnim nastavnicima spremili interesantne kratke filmove koji su obrađivali ekološke teme. Dom kulture je ovu manifestaciju organizovao u saradnji sa Odeljenjem zazaštitu životne sredine grada Leskovca koji su obezbedili nagrade za sve učesnike a iste je podelila šefica odeljenja Jelena Trajković. Prvo mesto je sasvim zasluženo pripalo OŠ „Branko Radičević“ iz Brestovca, drugo mesto je osvojila OŠ „Slavko Zlatanović“ iz Miroševca a treće OŠ „Trajko Stamenković“ iz Leskovca. Pobednici su dobili vredne nagrade, dok su ostali učesnici nagrađeni utešnim nagradama.

U revilijalnom delu programa prikazana je pozorišna predstava „Ekologijada“ koju je pripremila dramska sekcija OŠ „Vuk Karadžić“ iz Pečenjevca sa svojom nastavnicom srpskog jezika Marinom Stojković.

Izvor: Grad Leskovac

Check Also

Položen kamen temeljac za Prvu hrišćansku romsku crkvu

Verski objekat, površine 1.000 kvadratnih metara, niče na mestu gde se doskora nalazila Crkva pod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.