Početna / DRUŠTVO / Osmogodišnji Leskovčanin Pavle Stojiljković prvak Srbije u tenisu u kategoriji do 10 godina

Osmogodišnji Leskovčanin Pavle Stojiljković prvak Srbije u tenisu u kategoriji do 10 godina

Tenis iz godine u godinu postaje sve popularniji, a sve je više dece koja se odlučuju da krenu stopama poznatog srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Putem koji vodi do zvezda krenuo je i naš najmlađi teniser Leskovčanin Pavle Stojiljković (8) koji je nedavno postao najbolji teniser Srbije u kategoriji do 10 godina.

Ovaj mladi talenat osvojio je 17 pehara i 11 medalja koje je dobijao na turnirima u Beogradu a po rečima njegovog trenera Petra Stojiljkovića , „Pavle je jako uporan,istrajan i vredan te se rezultat koji je osvojio i očekivao“.

Mlada nada leskovačkog tenisa trenira u Teniskom klubu „Šumice“ u Leskovcu“ koji pored njega okuplja još 20- ak dece iz Leskovca i okoline. Pored naše dece koja ostvaruju sjajne rezultate poput Ljubice Urošević, Đorđa Kocića, Đorđa Pešića, Nikole Tošića, Aleksandre Stojanović, Isidore Krstić i Nikoline Tomson, za vreme raspusta Teniski klub Šumce bude domaćin i inostranim teniskim zvezdama koje imaju ozbiljne karijere poput Lare Nedeljković (Austrija), Milan Ilić (Francuska), Kiara Cvetković (Švajcarska).

Teniski klub Šumice postoji skoro jednu deceniju i konstantno radi na afirmaciji i unapređenju tenisa kao sporta u Leskovcu. Ima 15 registrovanih takmičara i još toliko članova.

Kako kaže trener za ovoj sport je potrebna volja, želja i upornost a našoj deci to ne manjka.

Pogledaj takodje

ZA MEDIJE 20 MILIONA: Grad Leskovac sufinansira projekte 18 medija

U svečanoj sali Grada Leskovca danas su potpisani ugovori o sufinansiranju projektata iz oblasti javnog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *