Početna / DRUŠTVO / OŠ „Vožd Karađorđe“ u projektu „Do uspeha zajedno“

OŠ „Vožd Karađorđe“ u projektu „Do uspeha zajedno“

Osnovna škola „Vožd Karađorđe“ iz Leskovca školske 2018/2019. godine biće uključena u projekat „Do uspeha, zajedno“ sa još pet škola iz Srbije – OŠ „Dušan Radović“ iz Novog Sada, OŠ „Ivo Andrić“ iz Niša, OŠ „Jovan Popović“ iz Kragujevca, OŠ „Sveti Sava“ iz Vrčina i OŠ „Bratstvo“ iz Novog Pazara.
Projekat realizuje Misija OEBS-a u Srbiji, u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom omladine i sporta. Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Vlade Italije i Ambasade Izraela.
Osnovni cilj projekta je da se kroz sportske i edukativne aktivnosti kreira sredina u kojoj se neguje poštovanje i razumevanje, kao i svest o značaju učenja i zdravih životnih stilova, čime se preveniraju rizična ponašanja kao što su zloupotreba psihoaktivnih supstanci, nasilje, alkoholizam i razni oblici antisocijalnog ponašanja.
Projektom su obuhvaćeni učenici petog razreda, koji se nalaze na početku obrazovnog ciklusa i u predpubertetskoj fazi razvoja, koja sa sobom nosi rizike za razvoj društveno neprilagođenih ponašanja.
Projekat se realizuje kroz dve komponente:
1) SPORTSKA komponenta – učenici koji su uključeni u projekat imaju mogućnost da dva puta nedeljno besplatno treniraju fudbal;
2) EDUKATIVNA komponenta – realizuje se kroz podršku u učenju i kroz sticanje korisnih veština koje su od značaja za zdrav razvoj ličnosti (učenje kako se uči, izrada domaćih zadataka, motivacija za učenje, radionice za sticanje veština nenasilne komunikacije, razvoj samopouzdanja i sl.).
Očekivani rezultati projekta su:
– kvalitetnije struktuirano slobodno vreme,
– bolja prihvaćenost u vršnjačkoj grupi,
– doživljaj škole kao mesta gde se dobija podrška, gde se dete oseća dobro i gde može da napreduje.

Pogledaj takodje

POKRENI ŽIVOT: Ogrevno drvo za dve romske porodice iz Leskovca

Kako su nam stigli hladni dani Humanitarna organizacija „Pokreni život“ iz Leskovca donirala je dvema …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *