Početna / DRUŠTVO / OŠ „Vožd Karađorđe“ dobila novu, najmoderniju fiskulturnu salu

OŠ „Vožd Karađorđe“ dobila novu, najmoderniju fiskulturnu salu

Osnovna škola „Vožd Karađorđe“ iz Leskovca dobila je danas novu fiskulturnu salu, po procenama mnogih najmoderniju na jugu Srbije.

Na prostoru gde je do pre dve godine zjapila ogromna rupa, danas je moderno zdanje koje je danas predato na korišćenje učenicima i nastavnicima ove škole. Posle 29 godina čekanja danas je simbolično odbojkom i košarkom otvorena moderna i funkcionalna dvorana.

-U dve faze radova uloženo je 34,7 miliona dinara, a u opremanje, za koje su sredstva obezbedili grad, Savez za školski sport i Leskovački savez sportova oko 600 hiljada. Za završetak opremanja sledeće godine izdvojićemo još 700 hiljada i tada će sala biti opremljena za sve sportove koju su previđeni školskim programom. Nama je cilj da svi naši učenici, u svim školama našeg grada imaju adekvatne uslove za rad, učenje i obrazovanje. Ulažemo značajna sredstva u prosvetu, ove godine oko 630 miliona. Ulažemo u sanaciju škola, oko 88 miliona. Ulažemo i u sportske terene i školska dvorišta. Za njih 16 izdvojili smo oko 55 miliona. Ulagali smo u fiskulturne sale i izgradili ih u Predejanu, Grabovnici, dok su učenici škole „Petar Tasić“ posle deceniju i po dobili jednu salu. Danas učenicima osnove škole „Vožd Karađorđe“ predajemo najlepšu i najmoderniju fiskulturnu salu u našem gradu – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Direktorka škole Aleksandra Milosavljević istakla je da je ovo veliki dan za sve učenike i zaposlene posle 29 dugih godina čekanja.

-2016. godine postavljen je temelj i dve godine nakon toga objekat je spreman za upotrebu, a osim objekta danas imamo moderno opremljene kancelarije za nastavu, svlačionice za učenike, moderan i bezbedan teren gde će naši učenici i nastavnici uživati u časovima fizičkog vaspitanja. Hvala svima koji su ostvarili naše snove, a posebno gradonačelniku Leskovca, Odeljenju za društvene delatnosi i Javnom preduzeću Urbanizam i izgradnja – naglasila je direktora Aleksandra Milosavljević.

Svečano otvaranje fiskulturne sale

Publicerat av Dnevnik Juga Torsdag 8 november 2018

Osnovna škola „Vožd Karađorđe“ dodelila je i zahvalnice za pomoć prilikom izgradnje i opremanja sale.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Projekat sufinansira Grad Leskovac.

Pogledaj takodje

Obeležavanje Gradske slave završeno rezanjem slavskog kolača u Svečanoj ali Grada Leskovca

Svečano obeležavanje slave završeno je obredom sečenja kolača u Svečanoj sali grada Leskovca, nakon čega …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *