Početna / DOGAĐAJI / OŠ „Siniša Janić“- prva u regionu, u programu Erasmus +

OŠ „Siniša Janić“- prva u regionu, u programu Erasmus +

Osnovna škola “Siniša Janić” Vlasotince je prva škola u Jablaničkom okrugu koja je priključena međunarodnom programu Evropske unije, pod nazivom Erasmus+. Program predviđa i obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u oblastima obrazovanja, mladih i sporta.

Erasmus+ sklapa transnacionalnu saradnju sa obrazovnim institucijama i organizacijama širom Evrope, sa ciljem da se premosti jaz koje nastao između ponude i potražnje tržišta rada u Evropi.

U najširem smislu, program Erasmus+ u oblasti obrazovanja ima prioritet da unapredi i podrži razvoj svih nivoa obarazovanja, ojača veze između formalnog, neformalnog i informalnog učenja, osnaži vezu obrazovanja sa svetom rada, stvori dodatne vrednosti za evropski prostor obrazovanja, poveže zemlje članice u definisanju obrazovnih politika.

KA1 projekti mobilnosti u okviru programa Erasmus+ za zaposlene u školama i predškolskim ustanovama odnose se na mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u cilju sticanja iskustava učenja i/ili držanja nastave u drugoj državi.

“Zbog navedenog cilja, petoro zaposlenih iz naše škole će u Prag, u Češkoj, od 2. do 7. februara naredne godine prisustvovati početnoj edukaciji u svojstvu predstavnika škole partnera. Na ovaj način rukovodstvo škole daje novu dimenziju podrške profesionalnom razvoju zaposlenih, poboljšanju znanja stranih jezika, razumevanju drugih kultura i zemalja učesnika, jačanju veza između formalnog i neformalnog obrazovanja, stručnog osposobljavanja, zapošljavanja i preduzetništva i priznavanju kometencija stečenih kroz učenje u inostranstvu”, kaže direktor OŠ“Siniša Janić”, Goran Mitić.

Nakon edukacije, polaznici edukacija imaće obavezu da stečeno znanje prenesu ostalim zaposlenima kako u ovoj školi tako i u drugim školama u cilju širenja ideja međusobnog povezivanja i usklađivanja standarda obrazovnih sistema širom Evrope.

Izvor: kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

Sivo zuta zgrada

Poliklinika Medicus- Inovativna PRP terapija od sada i u Leskovcu

Kažu da zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu…Da ponovo ozdravi! Da do …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *