Orkestar Davida Antića iz Vlasotinca, među najboljima na 62. Saboru trubača u Guči

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Veliki uspeh na 62. Saboru trubača u Guči ostvario je i omladinski trubački orkestar Davida Antića iz Vlasotinca, u svojoj kategoriji. Naime, orkestru Davida Antića, po mišljenju stručnog žirija, pripalo je drugo mesto. Za njega učešće na Saboru trubača u Guči nije novina, jer je od svoje desete godine učesnik sa orkestrom svoga dede Božidara Nikolića Donje.

„Ove godine sam se sa svojim orkestrom takmičio po drugi put.Mišljenja sam da u svojoj kategoriji i nisam imao veliku konkurenciju, a osvojena nagrada svakako je čast, zadovoljstvo ali i obaveza. Na Guči nastupam od svoje osme godine, zahvaljujući Donji, dedi po majci. Uz trubu sam rastao i ona je sastavni deo mog života. Iako imam samo 18 godina svoj orkestar imam već pet godina, a nastupamo na manifestacijama, takmičimo se, sviramo svadbe i razna veselja. Kao i prethodne godine da bih učestvovao na Guči, najpre smo učestvovali i bili najbolji na „Vlasinskom letu“ u Surdulici. Za takmičenje pripremali smo se svakodnevno, više od dva meseca“, kaže David Antić, vođa orkestra za Informativni bilten Vlasina.

Poštujući propozicije, orkestar Davida Antića publici se predstavio izvođenjem pesme „Kaži Suto, kaži dušo“ i „Davidovim čočekom“. Po njegovim rečima veliku pomoć, podršku i sve potrebne instrukcije dobija od svoga dede Donje. Nastaviće da vežba i da se priprema za odlazak u Guču naredne godine, kada će nastupiti u seniorskoj konkurenciji.

„Bila mi je posebna čast i zadovoljstvo što smo kao drugoplasirani orkestar imali priliku da u Bročić Avliji u Guči održimo koncert, gde smo nastupili sa Dejanom Lazarevićem, Danijelom Veselinović, Sinišom Stankovićem i Ekremom Mamutovićem“, dodaje David.

Božidar Nikolić Donja seća se svojih nastupa u Guči, mada je sa svojim orkestrom svirao širom nekadašnje Jugoslavije ali i Evrope, pa i šire.

„Ne smemo nikako da zaboravimo i ostavimo tradiciju po strani, a truba je naša tradicija. Drago mi je što je David sa svojim orkestrom postigao uspeh na ovogodišnjoj Guči. Sećam se i dana kada je mali David obučen u srpsku nošnju, sa trubom, išao ispred mog orkestra. Drago mi je i što mogu da mu prenesem svoje ogromno iskustvo koje sam stekao učestvujući na mnogim manifestacijama. Recimo, svirao sam mnoge vinske balove u Vlasotincu. Njegov otac Aleksandar i ja planiramo da Davida polako počnemo da pripremamo za nastup u Guči naredne godine“, kaže Božidar Nikolić Donja, Davidov deda i dobitnik Majstorskog pisma Sabora trubača u Guči 2017. godine.

Foto: Informativni bilten Vlasina

Check Also

U Biblioteci održan čas o sećanju na stradanje u Drugom svetskom ratu

U susret Danu sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *