Početna / DOGAĐAJI / Opština obezbedila maske za najstarije – Jutarnja kupovina u Vlasotincu protekla bez problema

Opština obezbedila maske za najstarije – Jutarnja kupovina u Vlasotincu protekla bez problema

U vlasotinačkim radnjama jutros, od 4 do 7, nije bilo gužve, a oni koji su čekali u redu za ulazak u radnju činili su to na propisanoj udaljenosti.

„Sa najstarijim sugrađanima bilo je ovog jutra 25 naših volontera za eventualnu pomoć penzionerima prilikom kupovine, zatim predstavnici komunalne inspekcije i policijska patrola. Kako bismo zastitili naše najstarije, Opštinska uprava je obezbedila zastitne maske, kojih još uvek nema u dovoljnom broju i ovom prilikom su podeljene sugradjanima koji su došli u kupovinu.Sve je prošlo bez ikakvih problema – kaže načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković koji je, takođe, jutros bio na terenu.

On dodaje da je juče bilo gužve ispred Postanske štedionice, gde je brzom intervenicijom komunalne inspekcije i policijskih službenika napravljen  red čekanja tako je udaljenje bilo u skladu sa meramaVlade RS.

„Zadatak inspekcije je da reaguje u slučaju nepoštovanja mere zabrane boravka više od jedne osobe na 4m². Inspekcija nije napisala nijednu kaznu do sada jer smo delovali preventivno u dogovoru sa policijom – kaže Stanković.

Komunalna  inspekcija, inače,svakodnevno kontroliše ugostiteljske i trgovinske objekte na teritoriji opštine Vlasotince, kao i sve druge poslove u njihovoj nadležnosti, u cilju zaštite stanovništva od širenja korona virusa.

Po naredbi, rade samo samoposluge, prodavnice hrane i apoteke.Ugostitelji mogu da rade samo usluge prodaje hrane i pića “za poneti”.

Pogledaj takodje

Veterinarski institut u Nišu počeo testiranje na COVID 19

Zahvaljujući sistemu referentnih laboratorija, koje su dobile opremu i unapređene uz podršku Evropske unije, Srbija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *