Početna / DOGAĐAJI / OEBS donirao zaštitnu opremu Opštoj bolnici Leskovac i Domu zdravlja
Dionis Restoran Leskovac

OEBS donirao zaštitnu opremu Opštoj bolnici Leskovac i Domu zdravlja

U Svečanoj sali grada Leskovca potpisani su ugovori o donaciji zaštitne opreme Opštoj bolnici Leskovac i Domu zdravlja.

Na molbu gradskog Saveta za bezbednost gradu OEBS je Leskovcu ututio donaciju od 2000 zaštitnih maski, 2000 pari rukavica, 300 vizira, 500 sredstava za dezinfekciju ruku, kao i 500 sredstava za dezinfekciju prostorija.

Ambasador Andrea Oricio, koji rukovodi misijom OEBS, istako je da mu je izuzetno drago da je u prilici da doprinese našoj borbi protiv pandemije.

„Rado sam se odazvao molbi Saveta za bezbednost za pomoć i odvojili smo zaštitnu opremu, nije mnogo, ali je značajno. Impresivni su rezultati koje je zdravstveni sistem Republike Srbije postigao, kao i svi direktni učesnici u krizi izazvanoj epidemijom: policajci, medicinsko osoblje, prodavci. Moram da pohvalim način na koji je Vlada Republike Srbije stavila čitavu situaciju pod kontrolom i pokazala da je čitav sistem dorastao zadatku, a nekad je i prevazišao očekivanja – kazao je Ambasador Oricio.

Gradonačelnik Leskovca se ovom prilikom zahvalio na podršci i donaciji premda je svestan u kakvoj se poziciji Italija nalazi.

“ Ovakva podrška nam mnogo znači zato što je svaki vid pomoći našem medicinskom osoblju dragocen. Epidemija virusa korona na sreću jenjava u gradu Leskovcu, ali i dalje moramo poštovati mere predostrožnosti jer nas nepažnja i nenošnje opreme može mnogo koštati. Stoga nam je ova donacija i više nego dobrodošla. Ovih dva i po meseca, koliko je prošlo od proglašenja epidemije u Srbiji, smo stavljani pred mnogobrojne izazove, ali smo istovremeno postali upućeniji jedni na druge, jer nas je briga i solidarnost približila i ojačala. U ovom periodu Leskovac su podržali mnogi pojedinci, organizacije, kompanije i strane države. Ovom prilikom svima njima zahvaljujem na pomoći u nadi da ćemo uskoro potpuno izaći iz krize i prevazići njene posledice.“

Pogledaj takodje

Jelena Kocić: SNS u Leskovcu dobio veliku podršku sugrađana

Gradska izborna komisija danas je saopštila konačne rezultate lokalnih izbora, te je tim povodom gradski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *