Početna / DRUŠTVO / Održano predavanje na temu „Novine zakona o računovodstvu“
Bilbordi

Održano predavanje na temu „Novine zakona o računovodstvu“

U Privrednoj komori Leskovac održano je savetovanje na temu „Novine zakona o računovodstvu“. Savetovanje je organizovano u saradnji sa Poreskom kancelarijom „Tatić“ doo Beograd i Udruženjem računovođa i knjigovođa Srbije.

Igor Tatić, direktor Poreske kancelarije „Tatić“, napomenuo je da se ova firma bavi izdavaštvom, edukacijom i klasičnim konsultantskim uslugama.

„Izdajemo i časopis „Porez i računovodstvo“ u kojem objašnjavamo primenu propisa u praksi. Na treninzima i seminarima edukujemo obveznike o tome kako treba da primenjuju propise. Na ovom skupu ćemo govoriti o novom Zakonu o računovodstvu koji je nedavno donet i koji jednim delom stupa na snagu 1. januara 2020. godine, dok pojedine odredbe će imati odloženu primenu. Ono što je kod računovođa privuklo najveću pažnju, je da se za jedan broj računovođa koji rade u računovodstvenim firmama propsuje profesionalno znanje kao uslov za upis u jedan novi registar koji će početi da radi od 1. janura 2021. godine. To je registar pružaoca računovodstvenih uslova i jedan od uslova za upis u taj registar biće da provredna društva ili preduzetnici imaju najmanje jedno lice koje je steklo profesionalno znanje kod organizacije koja je član međunarodne federacije računovođa. Zato je jedan od naših ciljeva i da konkretno pojasnimo šta znači to sticanje profesionalnog zvanja, kod koga to može da se stekne i u kom roku. Najvažnije je da postojeće računovodstvene firme razumeju da postoji prelazni period od čak tri godine, što znači da ništa ne treba da se radi pod stresom ili ishitreno“.

Igor Tatić je dodao i da novi zakon propisuje i nova pravila u pogledu vrednovanja elemenata i obima finansijskih izveštaja, rokova za njihovo dostavljanje…

Pogledaj takodje

Od danas vakcinisanje samo u zakazanim terminima, na osnovu prijave na sajtu Euprava ili preko kontakt centra

Vlada Republike Srbije saopštila je da će od utorka, 26. januara na svim punktovima za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *