hotel bell

Održano opštinsko i okružno takmičenje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola

U petak 12.05.2023 godine u kasarni trećeg Centra za obuku Vojske Srbije ”Vojvoda Petar Bojović”, održano je takmičenje u atletici za sve učenike osnovnih i srednjih škola. Učestvovale su i sve škole iz Vlasotinca.

“Takmičenje je otvorio komandant kasarne Zoran Cvetković koji nam već nekoliko godina izlazi u susret i sa svojim kolegama dozvoli da organizujemo takmičenje ovakvog tipa, Obzirom da grad nema uslova za takmičenje, ovakva pomoć od komandanta nam je izuzetno važna, tako da sve pohvale od nas iz školskog sport i od svih nastavnika fizičkog vaspitanja, dajemo isključivo svima iz kasarne 3 centra za obuku. Na samom takmičenju je bilo 20 školskih ekipa, a preko 200 učenika osnovnih i srednjih škola.
Takmičenje je bilo najviše u trčanju na stazama od 100 do 1000 m, ali pored trčanja, bilo je i bacanje kugle, skok u vis i skok u dalj. Takmičenje je bilo uglavnom u ekipnom, ali bilo je i takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji. Nama je mnogo važno da se atletika nikako ne ugasi i da uvek održimo ovakvo takmičenje, da bi sva deca mogla da učestvuju i nađu sebe u kraljici sportova atletici.
Nakon ovog takmičenja čeka nas već u sredu međuokružno takmičenje u Pirotu, a ukoliko se naše ekipe i pojedinci osvoje prvo mesto, sledeće je republičko takmičenje, koje će se održati nakon 20.maja u Ćupriji – navode iz Saveza za školski sport.

Pobednici su:
1. mesto kod dečaka osnovnih škole je “Bora Stanković” iz Vučja
1.mesto kod devojčica je osnovna škola “8.oktobar” iz Vlasotinca
kod ekipa srednjih škola
1.mesto kod omladinaca je ekipa ”Gimnazije”
1.mesto kod omladinki zauzela tehnička škola ”Rade Metalac”

Check Also

Poskupljuje gorivo: dizel za 2, benzin za 3 dinara po litru

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, u skladu …

Оставите одговор