Početna / DRUŠTVO / Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

U maloj sali Skupštine grada održana je četvrta redovna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Na današnjem zasedanju usvojen je Izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za 2018. godinu i Operativni plan sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru i šumskih požara na teritoriji grada Vranja.

Na osnovu obaveštenja Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije-Odeljenja za vanredne situacije u Vranju da je prethodnih nedelja registrovano povećanje broja požara na otvorenom prostoru, a u cilju obezbeđenja određenog nivoa požarne sigurnosti kako bi se izbegle eventualne posledice.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na sve građane da ne pale strništa. Podsećanja radi, Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno je spaljivanje ostataka useva, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru. Takođe, zabranjeno je loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume. Na današnjoj sednici uvojen je i Predlog odluke o određivanju subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Vranja.

Pogledaj takodje

„Svetski dan poezije“ u četvrtak u Vlasotincu

Povodom 21. marta Svetskog dana poezije Narodna biblioteka „Desanka Maksimović“ i Gimnazija „Stevan Jakovljević“ iz …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *