Početna / DRUŠTVO / Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

U maloj sali Skupštine grada održana je četvrta redovna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Na današnjem zasedanju usvojen je Izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za 2018. godinu i Operativni plan sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru i šumskih požara na teritoriji grada Vranja.

Na osnovu obaveštenja Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije-Odeljenja za vanredne situacije u Vranju da je prethodnih nedelja registrovano povećanje broja požara na otvorenom prostoru, a u cilju obezbeđenja određenog nivoa požarne sigurnosti kako bi se izbegle eventualne posledice.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na sve građane da ne pale strništa. Podsećanja radi, Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno je spaljivanje ostataka useva, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru. Takođe, zabranjeno je loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume. Na današnjoj sednici uvojen je i Predlog odluke o određivanju subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Vranja.

Pogledaj takodje

Od sledeće školske godine na snazi novi pravilnik o ocenjivanju đaka

Novi pravilnik o ocenjivanju počeće da se primenjuje od sledeće školske godine a njime se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *