Početna / DRUŠTVO / Održana Skupština gradskog saveza za školski sport

Održana Skupština gradskog saveza za školski sport

Na godišnjoj skupštini gradskog saveza za školski sport Leskovca, održanoj u svečanoj sali Tehničke škole “Rade Metalac“ u Leskovcu, od ukupno 33 škole na nivou grada, bilo je prisutno 27 škola sa svojim delegatima i sa pravom glasa.

Sve tačke su jenoglasno usvojene i svi delegati su bili složni i jedinstveni prema načinu takmičenja i nastavku takmičenja koji nas sve očekuje.Za najbolje škole su uručeni pehari, posebna i specijalna priznanja koje su škole i pojedini profesori osvojili sa svojom decom na republičkim takmičenjima. Takođe za sve škole i sve delegate uručene su i zahvalnice za doprinos i razvoj školskog sporta u našem gradu Leskovcu.

Kod osnovnih škola najbolje plasirana škola je “Vasa Pelagić“, drugo mesto pripalo je “Svetozar Marković“, a treće mesto pripalo je školi “Josif Kostić“Kod srednjih škola prvo mesto zauzela je Tehnička škola “Rade Metalac“, drugo mesto pripalo “Gimnaziji“, a treće mesto zauzela je “Ekonomska“ škola.

U petak putuju 4 ekipe iz Leskovca na međuokružno takmičenje u odbojci. U ponedeljak počinje opštinsko takmičenje u košarci i traje 10-ak dana, a odmah nakon toga takmičenje u basketu 3 na 3 za srednje škole. Nakon toga u kasarni u Donjem Sinkovcu, 29.marta održaće se takmičenje u atletici, a u aprilu nas čeka takmičenje u streljaštvu, a u maju mesecu puno okružnih i međuokružnih takmičenja i naravno male olimpijske igre.

Pogledaj takodje

Od sledeće školske godine na snazi novi pravilnik o ocenjivanju đaka

Novi pravilnik o ocenjivanju počeće da se primenjuje od sledeće školske godine a njime se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *