Održana redovna skupština FEKK-a Srbije

Juče je u Gradskoj opštini Rakovica održana redovna skupština Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije.

Na sastanku je iznet izveštaj o održanoj konvenciji FEKK-a u Leskovcu u toku prošle godine, ali i izveštaj o održanim karnevalima na teritoriji Srbije u 2023. godini.

Gradonačelnik i predsednik FEKK-a za Srbiju Goran Cvetanović koji je predsedavao sednicom, rekao je da je u Leskovcu u periodu od 13. do 20. maja 2023. godine održana 43. konvencija FEKK-a čiji su organizatori bili grad Leskovac, TOL, ali i druge gradske institucije.

„Na konvenciji je učestvovalo ukupno 75 delegata i gostiju. Učestovali su delegati iz Arube, Belgije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Holandije, Hrvatske, Italije, Malte, Severne Makedonije, Nemačke, Slovenije, Švedske, Turske, SAD i naravno iz Srbije. U Leskovcu su tokom konvencije boravili i Lars Algel iz Švedske, predsednik Internacionalnog borda FEKK-a, kao i Marijan Hirš iz Nemačke, potpredsednica Internacionalnog borda FEKK-a.

Konvencija nije imala samo radni deo, već i promotivni. Ostatak vremena je iskorišćen za promociju kulturnog, istorijskog i tradicionalnog nasleđa Leskovca i Srbije i promociju turističkih, prirodniih i privrednih resursa. Delegati su imali priliku i da probaju gastronomske specijalitete ovog kraja, a prisustvovali su i pravljenju velike pljeskavice u kanjonu Vučjanke,“ – i zaključio da je Konvencije bila uspešna i da smo se pokazali kao tradicionalno dobri organizatori velikih manifestacija i događaja, te da je za Leskovac bilo značajno zato što se održao jedan od najvećih događaja, s obzirom na zastupljenost učesnika.“

Za člana internaciionalnog borda FEKK-a gradonačelnika i predsednika FEKK-a Cvetanovića predložio je Miroljub Radivojević, savetnik i menadžer karnevala u Leskovcu, gde se gradonačelnik zahvalio i istakao da mu je velika čast zbog toga što je njegov rad i trud prepoznao neko iz Leskovca, ali je odbio takvu čast zbog velikog broja svojih obaveza. Gradonačelnik Cvetanović je dao podršku kandidaturri Aleksandru Vasoviću iz Rakovice za internacionalni bord FEKK-a.

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *