Održana poslednja sednica Privremenog organa grada Leskovca pred konstituisanje novog saziva lokalnog parlamenta

Privremeni organ grada Leskovca koji je nakon raspuštanja Skupštine grada Leskovca preuzeo ulogu Skupštine grada, gradonačelnika i gradskog veća održao je danas svoju 12. sednicu.

Na dnevnom redu našlo se 11 tačaka dnevnog reda i sve su jednoglasno usvojene.

Privremeni organ usvojio je odluke o izradi Plana generalne regulacije 15 “Leteks” u Leskovcu, prostora koji je ograničen prugom, rekom Veternicom i Bulevarom Nikole Pašića. Usvojena je i odluka o izradi Plana detaljne regulacije humanog groblja u Velikom Trnjanu.

Jednoglasno su usvjene i izmene i dopune Plana javnih nabavki za 2024. godine, kao i predlog Odluke o uniformi, oznakam na uniformi i načinu nošenja uniforme komunalnih milicionera.

Privremeni organ usvojio ke izmene i dopune Odluke o određivanju komunalnih delatnosti od opšteg interesa i Odluke o obavljanju komunalne delatnosti linijskog prevoza putnika kojom je omogućeno redovno funkcionisanje gradskog i prigradskog prevoza do okončana postupa o javno – privatnom parnerstvu u ovoj oblasti.

Usvojen je Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine i Operativni plan odbrane od poplava za vode II reda.

Cene boravka dece u Predškolskoj ustanovi Vukica Mitrović neće se menjati u narednom periodu, i pored zahteva iz ove ustanove za povećanje cene za 700 dinara mesečno po detetu.

Usvojena je i odluka o izmenama i dopunama Odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom kojom su udvostručeni iznosi u odnosu na prethodnu godinu.

Tako će za sve porodilje u 2024. godini jednokratna pomoć iznositi 20.000 dinara, umesto dosadašnjih 10.000, dok će nezaposlene majke – porodilje dobiti jednokratno po 40.000 dinara umesto dosadašnjih 20.000 dinara. Ova odluka primenjivaće sa ne sve rešenja u 2024. godini.

Utvrđeni su i iznosi podrške za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola koje će za učenike prvog razreda biti 7.000 dinara, za svaki sledeći razred će biti po hiljadu dinara više pa će za učenike 8. razreda ta pomoć iznositi 14.000 dinara.

Check Also

Dom kulture Brestovac: Imena nagrađenih na pesničkom konkursu “Moravske elegije” – Branku Miljkoviću u čast

Na dvadesetom, jubilarnom, pesničkom konkursu za učenike osnovnih škola, ,, Moravske elegije”- Branku Miljkoviću u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *