Početna / DOGAĐAJI / Održana Džipijada: 26 džipova na trasi od Petrovca do Mrkonjskog visa
Dionis Restoran

Održana Džipijada: 26 džipova na trasi od Petrovca do Mrkonjskog visa

U subotu, 28. septembra 2019. održana je treća po redu džipijada, OD PETROVCA DO MRKONjSKOG VISA, Medveđa 2019. Na ovogodišnjoj džipijadi učestvovalo je 26 džipova iz Medveđe, Sijarinske banje, Lebana, Leskovca, Tulara, Gazdara, Pustog Šilova, Bogunovca, Ivanja, Leposavića i Petrilja.

Na samom početku učesnike su pozdravili Ljubiša Ristić, direktor TO Medveđa, koja je i ove godine bila kako kažu, uspešan organizator, Paroh Nebojša a manifestaciju je otvorio i vozačima poželeo srećan put, Dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

Kolona je krenula iz Bučumeta, ispred Crkve Sv. Petke preko Rujkovca, gde se kolona zaustavila kod bazilike Sv. Jovana. Tom prilikom su na veoma ekstremnom terenu, svoje umeće i mogućnosti svojih terenaca prikazali: Bogdan Vuksanović i braća Tijanić, Miloš i Njegoš.01

Kolona terenaca je zatim krenula vojnim putem do sela Đulekare, zatim Sijarine, gde je napravljena kratka pauza kod novosagrađenog krsta i spomenika palim borcima Gornje Jablanice, koji su poginuli u balkanskim ratovima, prvom i drugom svetskom ratu. Trasa je dalje vodila do Mrkonjskog visa, gde je takođe napravljena pauza da bi zainteresovani učesnici mogli da odu na sam vrh visa, odakle se po lepom vremenu vidi celokupna teritorija opštine Medveđa, planina Kopaonik, Šar planine, Čakora, Golije, Stare i Suve planine, Jastrebca, Radan planine i Mokre gore. Dalje je učesnike džipijade put vodio do Tularske banje a zatim do Ćorovog vodopada u selu Petrilje, gde je za sve učesnike organizovano druženje uz praseće pečenje sa ražnja i druge specijalitete kuhinje Gornje Jablanice.

Pogledaj takodje

Online program Leskovačkog kulturnog centra od 26. do 30. maja

Na online repertoaru Leskovačkog kulturnog centra ove nedelje od 26. do 30. maja biće prikazana …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *