Početna / DRUŠTVO / Održan seminar u okviru druge komponente projekta „Partnerstvo i izgradnja kapaciteta put do održivog razvoja“

Održan seminar u okviru druge komponente projekta „Partnerstvo i izgradnja kapaciteta put do održivog razvoja“

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga je na Кopaoniku organizovao dvodnevni seminar o primeni pravila i procedura usvajanja EU sredstava, kao i indetifikovanje glavnih izazova u implementaciji projekta.

Seminaru su prisustvovali predstavnici gradova i opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga koji su uključeni u realizaciju projekta „Partnerstvo i izgradnja kapaciteta put do održivog razvoja“ koga finansira Razvojna agencija Srbije, Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i 12 gradova i opština ova dva okruga. Ispred opštine Medveđa, dvodnevni seminar je pratio predsednik opštine, dr Nebojša Arsić.

Seminar se organizuje u okviru druge komponente ovog projekta koji ima za cilj podizanje kapaciteta zaposlenih u jedinicama lokalnih samouprava. Prva komponenta je umrežavanje gradova i opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga i opština severozapadnog regiona i regiona Skoplja u Makedoniji u cilju što bolje pripreme za učestvovanje u programu prekogranične saradnje Srbija – Makedonija, a povodom čega je održana međunarodna konferencija za umrežavanje u Skoplju.

Vrednost projekta „Partnerstvo i izgradnja kapaciteta put do održivog razvoja“ iznosi 3,7 miliona dinara i trajaće do sredine naredne godine.

Cilj dvodnevnog seminara je unapređenje znanja o pravilima i procedurama za usvajanje sredstava Evropske Unije kao i identifikacija glavnih izazova koji se javljaju kroz implementaciju projekata koje finansira Evropska Unija.

Pogledaj takodje

ZZJZ LESKOVAC: Potvrđeni novu slučajevi Korona virusa u Leskovcu i Vlasotincu

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovca u protekla 24 časa registrovani su novi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *