Početna / DRUŠTVO / Održan bazar knjiga

Održan bazar knjiga

Kao i u mnogim gradovima širom Srbije proteklog vikenda je u Vlasotincu organizovan Bazar knjiga, tokom čijeg trajanja su se mogli razmeniti ili pokloniti polovni školski udžbenici, lektire, školski pribor, beletristika. Cilj ove akcije bio je da se u mesecu u kome je najveći udar na kućni budžet porodicama olakša priprema dece za polazak u školu.

Udruženje „Vlasinska vila“ je Bazar knjiga prvi put organizovalo prošle godine u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Desanka Maksimović“.

Gotovo svi učesnici prošlogodišnje akcije uključili su se i ove godine donirajući knjige i školski pribor. Njima su se pridružili i novi učesnici. Mnogi đaci posetili su bazar sa svojim roditeljima, jedni sa namerom da poklone knjige a drugi u potrazi za udžbenicima koje nisu uspeli da obezbede za novu školsku godinu.

„Ove godine imali smo više učesnika nego prošle godine a već naredne očekujemo masovnije učešće učenika i njihovih roditelja. Svi koji su posetili bazar jedinstveni su u oceni da se radi o korisnoj akciji, koja između ostalog, razvija osećaj solidarnosti i podstiče na uzajamno pomaganje unutar zajednice. Ujedno, ovo je bila lepa prilika za druženje pred polazak u školu“, istakla je Tatjana Ilić, predsednica Udruženja „Vlasinska vila“.

Ona se zahvalila svima koji su svojim učešćem doprineli održavanju akcije.

Izvor KC Vlasotince

Pogledaj takodje

Od juče potvrđeno 5 novih obolelih od Korona virusa u Leskovcu, od sutra uzimanje uzoraka za testiranje u 3 ustanove

U odnosu na jučaršnji dan, broj potvrđenih slučajeva u Leksovcu povećan je za 5 novo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *