Home / Opštine / Bojnik / ODLUKA MINISTRA PROSVETE: Evo ko u ponedeljak kreće redovno na nastavu, a u kojim opštinama srednjoškolci nastavljaju po „kombinovanom“ modelu
hotel bell

ODLUKA MINISTRA PROSVETE: Evo ko u ponedeljak kreće redovno na nastavu, a u kojim opštinama srednjoškolci nastavljaju po „kombinovanom“ modelu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uputio je dopis školama u Srbiji o načinu organizovanja nastave u nedelji od 11. do 15. oktobra.

Iako je epidemiološka situacija gotovo ista kao i pre nedelju dana, Ministarstvo prosvete je donelo odluku o vraćanju đaka u srednje škole u najvećem delu lokalnih samouprava u kojima je prošle nedelje bio kombinovani model nastave.

Nastava će se po kombinovanom modelu (podela na dve grupe đaka koje svakog drugog dana idu u školu, a svakog drugog dana su na on-line nastavi) odvijati u sledećim lokalnim samoupravama:

  1. Beograd
  2. Velika Plana
  3. Vlasotince
  4. Vrnjačka Banja
  5. Lajkovac
  6. Lebane
  7. Temerin i
  8. Šabac

Razlika u odnosu na prethodnu nedelju na jugu Srbije je da se srednjoškolci vraćaju u klupe u Nišu, Leskovcu, Vranju, Vladičinom Hanu, Pirotu i Prokuplju,

Kako se navodi u dopisu koji je potpisao ministar prosvete Branko Ružić, prilikom donošenja ove odluke, Tim koji je formiran za praćenje situacije u školama s eprilikom donošenja odluke konsultovao sa školama, školskim upravama, okružnim institutima za javno zdravlje i predstavnicima organa vlasti.

Podsetimo, pre nedelju dana Ministar prosvete je doneo odluku da će na kombinovanom modelu nastave biti učenici srednjih škola u 23 lokalne samouprave.

Check Also

Sutra otovorite novčanike! Počinje isplata državne pomoći

Penzioneri, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija sutra će …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *