Odbornici “Za Leskovac zajedno” o prostorijama, zagađenju vazduha i saniranju posledica poplava

Odbornička grupa “Za Leskovac zajedno” održaja je danas konferenciju za medije na kojoj je istaknuto nezadovoljstvo činjenicom da ova odbornička grupa ne može da dobije prostorije na korišćenje.

-Prostorije se dele onima koji imaju po dva člana i ni jednog odbornika, opcijama koje nikada neće preći cenzus, a samo ova grupa građana nema prostorije u kojima može da obavlja političku delatnost za koju su joj Leskovčani dali poverenje – rekao je šef odborničke grupe ove grupe građana dr Nenad Zdravković.

Posebna tema bio je, kako je istaknuto, probem zagađenog vazduha.

-Kako vreme prolazi problem je sve veći, a mi kao lokalna samouprava ništa nismo uradili kako bi mogli da živimo u jednoj zdravijoj sredini. Kod nas se zagađenost vazduha meri na tri lokacije i mi smo skoro mesec dana u ljubičastoj zoni, što znači da je vazduh opasan po zdravlje. Ako se ništa ne promeni mi ćemo imati problem jer ćemo i posle okončanja pandemije korone morati da nosimo maske. Umesto što se novac investira u izgradnju stadiona ili golf terena neophodno je da se taj novac uloži u poboljšanje kvaliteta vazduha u Leskovcu – naglasila je odbornica Ninoslava Vasić.

Na konferenciji za medije Grupe građana “Za Leskovac zajedno” saopšteno je da komisije za procenu štetta od poplava ne rade svoj posao, a odbornik Dejan Đorđević je istakao da ovi problemi moraju da se rešavaju i saopštio da su odbornici ove grupe građana spremni da pomognu ukoliko budu pozvani.

Check Also

“Vukovci” – maturanti leskovačkih srednjih škola otputovali na nagradnu ekskurziju u organizaciji grada Leskovca

“Vukovci” – maturanti leskovačkih srednjih škola otputovali su jutros na tradicionalnu ekskurziju koju u okviru …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *