Od ove godine u Leskovcu, besplatna sterilizacija i čipovanje i vlasničkih pasa

Direktor JKP Komunalac, Vladimir Sinadinović, na današnjoj konferenciji za medije izneo je novine koje se tiču sterilizacije, kako napuštenih tako i vlasničkih pasa.

” U cilju smanjenja broja napuštenih životinja na ulicama grada Leskovca već drugu godinu za redom sprovodimo javnu nabavku za sterilizaciju i čipovanje. Ova godina nije izuzetak, i ponovo smo izdvojili sredstva za sterilizaciju i čipovanje napuštenih životinja. Ukupna vrednost nabavke iznosi milion dinara sa PDV-om. Od ove godine, pokrenuli smo novu inicijativu – pokretanje sterilizacije i čipovanja i vlasničkih pasa. Ovim putem, najviše pažnje obraćamo na porodice koje nisu u finansijskim mogućnostima da to sami obave. Prethodnih godina čipovali smo i sterilisali samo napuštene pse, a od ove godine širemo akciju i na vlasničke pse”, istakao je Sinadinović.

Na raspisanim javnim pozivima za obavljanje ovih usluga javio se samo jedan lokalni veterinarski centar – “Đura vet”, sa kojim azil ima dugogodišnju saradnju.

Check Also

Saopštenje kabineta gradonačelnika u vezi zarada u kompaniji Jura

Kabinet gradonačelnika Leskovca reagovao je danas saopštenjem na pojedine tvrdnje o kompaniji Jura. Saopštenje prenosimo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *