Od danas do 2. marta u Leskovcu turnir u futsalu

U sportskoj hali “Partizan” od danas pa do 2. marta se održava završni turnir u futsalu za kategorije dece od 7 do 12 godina, a svoje učešće uzeli su klubovi iz čitave Srbije sa učešćem od preko 500 dece.

Turnir je u ime grada Leskovca ovorio Stefan Kitanović, narodni poslanik.

“Sport je sastavni deo odrastanja svih mladih, a naš grad kao sportska sredina stalno ulaže kako u klubove i organizacije tako i u sportsku infrastrukturu. Ranijih godina se manje ulagalo u sport, a već danas imamo ulaganja od 175 miliona za klubove i organizacije, dok se 153 miliona izdvaja za SRC “Dubočica”.Izuzetno nam je drago što je i ove godine grad Leskovac domaćin završnog turnira u futsalu za mlađe kategorije. Prijavljeno je preko 50 ekipa što broji više od petstotina dece. Danas je ovde oko 150 deteta, a najbolji od njih odneće pobedu – kazao je Kitanović.

Predsednik Fudbalske futsal organizacije Aleksandar Džakula, izrazio je ovom prilikom zahvalnost za podršku Grada u realizaciji ovog događaja.

“Naša želja je da napravimo završnicu za prvaka Evrope i sveta upravo u vašem gradu. Ostaje samo da vidimo kako je moguće da to realizujemo. Mi se kao organizacija trudimo da širimo futsal a u okviru projekta imamo i fudbal za decu – kazao je Džakula.

Sportski direktor FFA Srbije Igor Mitić istakao je da učestvuju klubovi koji su se kvalifikovali na završnom turniru i da učestvuju klubovi iz cele Srbije.

Check Also

U Leskovcu rođeno šest beba u jednom danu

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je šest beba. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *