Obuka za leskovačke prosvetare na temu razvoja kritičkog mišljenja i medijske pismenosti kod dece

U savremenom obrazovanju sve više pažnje posvećuje se podsticanju kritičkog mišljenja i medijske pismenosti kod učenika. Budući da se kritičko mišljenje i medijska pismenost vezuju za osnove modernog društva i njegovog razvoja, a da je obrazovanje ključno za razvijanje tih veština, kreirana je obuka Naši učenici u svetu kritičkog mišljenja i medijske pismenosti.

Nova obrazovna paradigma i izazovi savremenog obrazovanja, kao i životne i profesionalne novine, zahtevaju sposobnost kritičke percepcije medijskih sadržaja, podsticanje evaluacije argumenata, prepoznavanje implicitnih pretpostavki, deduktivno rezonovanje, tumačenje informacija (interpretacije) i sl. Medijska pismenost je temelj civilizacijskog napretka, a danas je važna koliko i sama elementarna pismenost.

Program se odnosi na unapređivanje kompetencija nastavnika u planiranju nastave i učenja i ovladavanje adekvatnim metodičkim alatima kojima se podstiče razvijanje kritičkog mišljenja i medijske pismenosti kroz podučavanje njihovog predmeta i namenjen je zaposlenima u obrazovnovaspitnim ustanovama, odnosno učiteljima, nastavnicima, stručnim saradnicima osnovnih i srednjih stručnih škola i gimnazija.

Prijavljivanje za pohađanje besplatne obuke „Naši učenici u svetu kritičkog mišljenja i medijske pismenosti” je završeno i prikupljena je 3.731 prijava.

Iz Leskovca se za ovakav vid obuke prijavilo 10- ak škola, a na spisku koje se nalazi OVDE možete pogledati koje!

Check Also

SLIŠANE – Selo sa bogatom istorijom i prirodnim lepotama

Slišane, malo selo u Srbiji, smešteno u opštini Lebane u Jablaničkom okrugu, predstavlja pravu riznicu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *