hotel bell

Objekat ničiji, a muka njihova: Stanari zgrade u centru Leskovca, godinama se bore sa deponijom

Započeti, pa napušteni građevinski objekat u ulici Vojvode Mišića, godinama predstavlja smetlište, na kome raste kiselo drveće i nisko rastinje, a deponija se širi i izvan ograde, što nije samo estetski, već i ekološki problem. Iako ogorčeni zbog nehigijenskog okruženja, koje je izazvala tuđa nebriga, stanari zgrade iznad Katastra i okolnih kuća, odlučili su da ga sami očiste

Ekološku radnu akciju inicirala je Skupština stanara, a uključili su se svi, jer se, kažu, stide ovakvog izgleda parking prostora i okoline, do koga je dovelo nečinjenje nadležnih:

– Obraćali smo se mesnoj zajednici, Odeljenju za zaštitu životne sredine….. Ovo nije problem od juče i ovakve akcije predstavljaju samo privremeno rešenje. Objekat je ruiniran i jedini pomak od početka gradnje do danas, jeste što je, u međuvremenu, ograđen. To, međutim, nije zadržalo smeće i divlje rastinje, pa se ponovo tamo brzo stvori divlja deponija. Leti, od smrada, ne možete da otvorite prozor, a podrumske prostorije su sigurno legla pacova i ko zna čega još, ogorčeno komentarišu stanari.

Niko ne zna zašto je ovaj objekat već godinama u statusu quo i predstavlja pravo ruglo u centru grada. Pretpostavljaju da se radi o privatnoj svojini, pa od nadleženih traže da vlasnika pronađu i obavežu da objekat i prostor oko njega redovno održava ili problem reše na neki drugi problem.

– Leti vas uhvati strah kada treba da parkirate automobil, jer ne znate da li će ga grane koje dopiru otuda oštetiti ili ćete naleteti na miša, možda čak zmiju. Ulica je vrlo frekventna, tu odrasta mnogo dece, a takvo mesto može vrlo lako postati i izvor zaraze.

Učesnici ekološke akcije danas su posekli dostupne grane kiselog drveća i očistili smetlište pored ograde, ali je najviše đubreta ostalo unutar objekta. Napunjeno je i izneto na desetine vreća, uz samo jedno pitanje: Koliko će vremena proći dok ponovo pored parkinga ne nikne nova deponija.

Check Also

Uprava carina prodaje 9 automobila, 3 motocikla i prikolicu – detalji o licitaciji

Na sajtu Uprave carina počelo je prijavljivanje zainteresovanih za javnu prodaju trajno oduzetih vozila koju …

Оставите одговор