Home / DRUŠTVO / Novoosnovano planinarsko društvo “Dubočica“ primljeno u Planinarski savez Srbije
hotel bell

Novoosnovano planinarsko društvo “Dubočica“ primljeno u Planinarski savez Srbije

Nakon više od devet decenija organizovanog planinarstva u Leskovcu, za koje je bio zadužen samo jedan klub, pre dva meseca, formirano je udruženje planinara i iskrenih ljubitelja prirode “PD “Dubočica“, a od pre par dana ono je član PS Srbije.

Novo leskovačko planinarsko društvo osnovano je sa ciljem razvoja planinarstva u leskovačkom kraju, promocije pešačke i penjačke aktivnosti, širenja znanja i podizanja svesti o značaju planina i prirode uopšte.

PD “Dubočica“ osnovalo je pet iskusnih planinarski i planinara, Aleksandar i Mirjana Đorđević, Darko i Jugoslava Stevanović i Dragomir Milenković, nekadašnji članovi PSK “Kukavica“.

Na izbornoj Skupštini, 10. maja, za predsednika je izabran Dragomir Milenković, u planinarskim krugovima poznat kao “Čika Dača“, iskusan i aktivan i u osmoj deceniji života, koji širom Balkana, godišnje savlada preko 50 planinskih vrhova. Za načelnika društva je imenovan Darko Stefanović, za sekretara Aleksandar Đorđević.
Prijemom u Planinarski savez Srbije, PD “Dubočica“ je postala peta zvanična planinarska sportska organizacija sa teritorije Jablaničkog okruga u ovoj nacionalnoj organizaciji. Time se otvara put za dalji razvoj planinarstva na jugu Srbije, a ljubitelji pešačenja i prirode, imaju izbor, jer će u novoosnovanom klubu dobiti svaku vrstu podrške i prijatelje po hobiju za prijatno i sadržajno druženje.

Check Also

Leskovčanin Aleksandar Đokić, jedan je od četvoro Srba na prestižnoj Akademiji “Gnjesinih“ u Moskvi i profesor u Dečjoj muzičkoj školi

Aleksandar se u rodnom Leskovcu odmara pred završne ispite, jer je apsolvent osnovnih studija na …

Оставите одговор