Novo igralište za mališane otvoreno u parku Devet Jugovića: Radost i zabava za leskovačku decu

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Park Devet Jugovića mesto za igru i razonodu postalo je još bogatije jer je otvoreno novo igralište, koje je jedno od pet takvih projekata koje realizuje grad Leskovac u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, ulaganjem od 33,5 miliona dinara.

Član Gradskog veća Aleksandra Stojanović, istakla je da će ovaj park nastaviti da bude središte okupljanja gde će se odvijati brojne aktivnosti, te da će se svakodnevno čuti dečja graja i smeh.

“Park Devet Jugovića je konstantno u fokusu naših aktivnosti. Osim redovnog održavanja, ovde su uređene staze, postavljena je fontana izmeštena iz centralnog gradskog parka, izgrađena je staza za trčanje, teretana na otvorenom, uređeno stepenište koje vodi od parkinga do parka, kao i ogradа ukupne vrednosti od oko 13 miliona dinara”, istakla je Stojanović.

Kako je ovo jedno od mesta koje okuplja mnogo dece i mladih, jedan od najvažnijih projekata koji su ovde realizovani je izgradnja igrališta. Vrednost izgradnje iznosi 6,7 miliona dinara, a jedno je od pet igrališta koja su izgrađena u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju.

Direktor Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić istakao je da je na mestu starog mobilijara izgrađeno novo igralište po pravilniku o izgradnji dečjih igrališta na površini od 275 kvadratnih metara, te dodao da je pored povećane bezbednosti dece dodatno uređen i ovaj deo grada.

Ovo novo igralište pružiće mališanima priliku da se bezbrižno igraju i druže u sigurnom okruženju, doprinoseći tako njihovom zdravom razvoju i srećnom detinjstvu.

Check Also

Udruženje “Heroine” i humana Leskovčanka donirali televizor i posteljine leskovačkoj Opštoj bolnici

Udruženje “Heroine” iz Beograda, zajedno sa humanom leskovčankom čije je ime poznato redakciji, donirali su …