Novo dečije igralište i za mališane u Bobišu

Mališanima u Bobištu danas je predato korišćeno novo dečije igralište koje je izgradjeno i opremljeno u okviru projekta koji zajednički realizuju organizacija Helvetas i grad Leskovac.

Novo igralište izrađeno je u skladu sa svim bezbedonosnim standardima, a mališani već od danas mogu da uživaju u toboganima, ljuljaškama, klackalicama …

Novo igralište danas je obišao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je dolazak u Bobište iskoristio i za podsećanje na to kako je sve to ne tako davno izgledalo.

Cvetanović je istakao da je na tom mestu do pre desetak godina i više bio korov, a da je sada uređeno dečije igralište.

„Mesto nije bilo adekvatno za stanovnike ovog naselja, naselja u koje se ljudi u večem brojem doseljavaju nego što odlaze. Obećao sam da će ovaj prostor biti lepo mesto za igru dece i druženje. Drago mi je što smo u proteklom periodu izgradili i predstavili brojna igrališta, što ćemo ih otvoriti još, kao i teretane, što se nije desilo u poslednjih 30 godina, da tako veliki broj ovako lepih igrališta bude otvoren, Pored ovog igrališta u Bobištu, sa velikim zadovoljstvom možemo da se pohvalimo i nedavno izgrađenim igralištima u naseljima Podrum i Hisar, koja smo već obišli. Ova igrališta postala su omiljena mesta okupljanja i igre. U narednoj nedelji planiramo da obiđemo i novoizgrađena igrališta u Radničkom naselju i Mrštanu. Sve to radimo da bi poboljšali uslove za razvoj i igru dece u svim delovima našeg grada. Naš cilj je da svaka porodica u Leskovcu ima pristup kvalitetnim javnim prostorima koji omogućavaju deci da se igraju, druže i razvijaju svoje fizičke i društvene veštine.“ – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Član Saveta MZ Bobište Jovana Cvetković se zahvalila lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Cvetanoviću:

„Ova investicija je usrećila mališane u Bobištu i ovaj parkić učinila lepim i boljim mestom za igru i zabavu.“

Check Also

Žurka za male maturante 20. juna na gradskom trgu

U četvrtak 20. juna od 20:00 časova, na gradskom trgu u Leskovcu, Grad Leskovac i …