hotel bell

Novinarima predstavljen novi portparol Osnovnog tužilaštva u Leskovcu: Tužilac Cvetanović obećala kvalitetniju saradnju sa medijima

Novi glasnogovornik Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu je Milena Vlajić i trudiće se, kako je danas rekla, da ostvari dobru saradnju medijima u svrhu pravovremenog plasmana informacija od značaja za javnost

Na sličan sastanak novinari su bili pozvani i 2015. godine. Portparola, koji je tada predstavljen, većina više nikaga nije videla, a najavljena saradnja sa medijima i transparentnost u radu, ogledala se u svega nekoliko iznuđenih saopštenja za gotovo osam godina.

Tužilac Renata Cvetanović najavljuje drugačiji odnos sa novinarima, uviđa potrebu za tim i želi primenu komunikacione strategije u punom smislu:

– Lice koje je do sada bilo zaduženo za odnose sa javnošću je upućeno u drugo tužilaštvo. Od 1. marta, funkciju pr-a Tužilaštva obavlja Milena Vlajić i verujem da će saradnja sa novinarima biti puno plodnija. Imamo isti zadatak i, ako poštujemo pravila i međusobno se lično i profesionalno uvažavamo, sigurna sam da će pomaci na bolje biti vrlo brzo vidljivi.

Nova portparolka je diplomirani pravnik i angažovana je na poslovima višeg tužilačkog pomoćnika:

– Našom sistematizacijom nije predviđeno radno mesto pr-a, kao poseban referat, pa se obično poverava nekom od službenika. Cilj današnjeg sastanka jeste da se upoznamo i utvrdimo načine komunikacije. Obzirom da mene čekaju i druge radne obaveze, nadam se da ćete imati razumevanja i strpljenja, jer ću se truditi da, što je moguće pre, odgovorim na vaša pitanja.

I novinari su imali sugestije, navodeći primer Gradskog javnog tužilaštva u Vranju, koje je vrlo otvoreno za saradnju sa medijima.

Odgovarajući na postavljeno pitanje, tužiteljka Renata Cvetanović je predstavila kapacitete i uslovima u kojima radi leskovačko Tužilaštvo:

– Zgrada Suda je delimično rekonstruisana, ali ne i prostorije koje su nam, po ugovoru, ustupljene na korišćenje. Prostorni kapacitetni nam nisu dovoljni, posebno od 2013. godine, kada je uvedena tužilačka istraga. Broj dokaznih radnji je od tada značajno uvećan. Kadrovski, imamo sistematizovano devet mesta za zamenike tužioca, a trenutno ih je petoro. U toku je konkurs za prijem još dvoje, ali još uvek nisu izabrani, i dvoje je upućeno u druga tužilaštva. Tužilačkih pomoćnika imamo koliko je predviđeno, a uglavnom su popunjena i sva ostala mesta predviđena za administrativno osoblje.

Tužiteljka Cvetanović izjavila je da pritisci na rad ovog organa ne postoje, ali je odbila da iznese lični i profesionalni stav prema načinu na koji je nekoliko tužiteljski iz Beograda odlučilo da se suprotstavi pritiscima koje svakodnevno trpe.

Check Also

Kako postupiti u slučaju saobraćajne nezgode?

Saobraćajne nezgode su čest i neizbežan deo svakodnevnog života. U takvim situacijama, šteta nastala povredama …

Оставите одговор