Novim računarima i sportskim rekvizitima, dodatno osavremenjena nastava u školi ”Josif Kostić”

Oprema je donacija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, odnosno Košarkaškog saveza Srbije i obezbeđena je preko projekata, pojasnio je direktor Milan Tončić.

Povodom Međunarodnog dana zaštite dečjih prava, Osnovnu školu ”Josif Kostić” posetio je gradonačelnik Goran Cvetanović sa saradnicima, koji je prisustvovao i prezentaciji donirane opreme.

Današnji dan, podsetila je većnica Brankica Stamenković, po tradiciji koristimo da plešemo sa budućim prvacima i uživamo u dečjoj radosti, ali zbog pandemije, manifestacija ”Razigrane ulice”, već dve godine izostaje:

– Želeli smo ipak da u društvu dece obeležimo Dan njihovih prava, pa smo zato u jednoj od najlepših, najmodernijih i najsavremenijih škola u regionu. Svesna koliko je obrazovanje važno, lokalna samouprava, od kad je na njenom čelu Goran Cvetanović, konstantno podiže nivo ulaganja u ovu oblast. U energetsku efikasnost je investirano 250 miliona, uređeno je 18 igrališta i nastavljamo da projektima učestvujemo na svakom konkursu za sredstva namenjena prosveti. Upravo na taj način, Osnovna škola ”Josif Kostić” došla je do najsavremenijih računara i opreme namenjene unapređenju nastave fizičkog vaspitanja.

Radi se, konkretno o košarkaškim tablama sa mehanizmom za podešavanje visine koša, čime se i učenicima nižih razreda omogućava da se iskažu u tom sportu:

– Druga donacija tiče se računarske opreme, vredne 600 hiljada dinara. U pitanju je 21 kompjuter poslednje generacija, koji omogućavaju najviši kvalitet nastave informatike. Biti direktor jedne od najvećih škola, uopšte nije lako, ali se sve pojednostavljuje kada iza sebe imate podršku lokalne samouprave i gradonačelnika Cvetanovića, zaključio je direktor Tončić.

Nakon rekonstrukcije zgrade i unutrašnjeg opremanja, škola ”Josif Kostić” je započela i skoro privela kraju proces uređenja spoljnjeg i unutrašnjeg dvorišta, a uskoro će holove krasiti dela leskovačkih umetnika.

Check Also

SLIŠANE – Selo sa bogatom istorijom i prirodnim lepotama

Slišane, malo selo u Srbiji, smešteno u opštini Lebane u Jablaničkom okrugu, predstavlja pravu riznicu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *