Početna / DRUŠTVO / Novih 180 sadnica javora, jasena, crnog bora i hrasta na Hisaru između Spomen parka i Babinog livačeta
Reklama

Novih 180 sadnica javora, jasena, crnog bora i hrasta na Hisaru između Spomen parka i Babinog livačeta

Odeljenje za zaštitu životne sredine u saradnji sa JKP Komunalac započelo je danas sadnju drveća na Hisaru.

Prostor koji će dobiti novi pojas sadnica javora, jasena, crnog bora i hrasta starih 7 godina nalazi se pored „Jajinskog puta“, odnosno između Spomen parka i tokom zimskih dana prostora padine koja je poznata kao „Babino livače“. Ukupno će biti zasađeno 180 novih sadnica u ovoj fazi projekta koje će, kako su primetili prisutni stručnjaci iz Odeljenja za zaštitu životne sredine, pomoći i da se stabilizuje tlo na obodu Hisara koje je znalo da se pretvori u klizište.

-Da očuvanje životne sredine nije samo puka forma u našem gradu već da ima svoju suštinu pokazuju brojne akcije koje organizujemo: akcija uređenja javnih površina i uklanjanja deponija vikendom preko pošumljavanja, edukativnih programa i radionica. Danas u stvari prirodi dajemo ono što joj pripada i šaljemo jednu važnu poruku široj javnosti – da je obaveza svih nas da sačuvamo prirodu kako bi ona sačuvala nas jer mi planetu Zemlju nismo nasledili od svojih dedova i očeva nego smo je pozajmili od svojih potomaka – rekla je Marija Rajković, članica Kabineta gradonačelnika Leskovca.

Pogledaj takodje

U leskovačkoj Covid bolnici 69 od 118 pacijenata na kiseoniku

U leskovačkoj Covid bolnici prema podacima iz Opšte bolnice Leskovac na lačenju se nalazi 118 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *