hotel bell

Novi vrtić u gradu! U “Zvezdici” mesto za 78 mališana

Još jedan novi vrtić “Zvezdica” otvoren je u našem gradu, na preko 400 kvadratnih metara koji će već od ponedeljka početi sa upisom dece, a biće mesta za njih 78.

Svečanosti otvaranja vrtića prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je ovom prilikom istakao da je ulaganje u decu i njihovo obrazovanje najveći uspeh jedne likalne zajednice i da Grad Leskovac podržava i nadalje će podržavati finansiranje, odnosno subvencionisanje privatnih vrtića.

” Poslednjih godina sa povećanjem broja zaposlenih u našem gradu, beleži se i trend povećanja broja zahteva za boravak dece u predškolskoj ustanovi. Zato je uključivanje privatnih subjekata u ovaj proces od izuzetnog značaja. Potrebu za proširenje predškolskih kapaciteta prepoznale su porodice Filipović i Mišić, koji su adaptirali ovaj objekat koji je nekada bio kafana i napravili jedan moderan predškolski objekat. U njemu će raditi 9 stručnih lica(šest vaspitača, patronažna sestra, logoped i pedagog) i biće mesta za 78 mališana. Kao i dosada grad Leskovac, sufinasiraće boravak dece u privatnim vrtićima, s obzirom na činjenicu da su državni prepuni i da se u njima traži mesto više. Sa odbijenicom iz državnog vrtića roditelji svoje dete mogu upisati u privatni – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Direktor vrtića Miloš Filipović, kazao je ovom prilikom da svoje prve korisnike upisuju od narednog ponedeljka.

“Više od pola godine je bilo potrebno da se ovaj projekat privede kraju. Uložili smo dosta sredstava, truda, rada, vremena kako bi nastao ovaj predškolki objekat. Do avgusta bismo trebali da proširimo objekat i da uvedemo i jaslenu grupu koja je najosteljivija za rad, i u našem gradu postoji veliko interesovanje. Upis u vrtiću “Zvezica” će krenuti od ponedeljka i nadamo se da će svi kapaciteti biti popunjeni. Uz subvencije grada cena boravka biće formirana tako da grad plaća 80 posto iznosa, a roditelji 20 posto – kazao je Filipović.

Check Also

UPOZORENJE METEOROLOGA: Do nedelje na jugu Srbije na snazi narandžasti meteo alarm

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na vremenske (ne)prilinike danas i za vikend. Na …

Оставите одговор