Novi teren za male sportove u dvorištu škole u Guberevcu

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, danas je posetio Osnovnu školu „Bora Stanković“ u Guberevcu, u čijem su dvorištu završeni radovi na izgradnji terena za male sportove.

 

– Igralište je izgrađeno za 30 dana, a investicija je vredna 1,1 milion dinara, rekao je gradonačelnik. – Samo u proteklih godinu dana, završili smo 14 igrališta na području grada, a do kraja nedelje na korišćenje meštanima predaćemo još jedno. To je zaista fantastičan rezultat. Važno je da su deca zadovoljna i srećna i da imaju mesta za igru. Sada imaju prelep prostor za fudbal, košarku i druge sportive, dodao je gradonačelnik.

– Ulaganje u školu u Guberevcu, koju pohađa blizu 300 učenika, bila je naša reakcija na pozitivnu aktivnost meštana, koji su uporno i vredno radili, i sami, svojim sredstvima, uredili 20 kilometara atarskih puteva u tom kraju. Prema mesnim zajednicama, sa takvim ljudima, osećamo obavezu više da ulažemo, jer primer dobre prakse traba da nam bude vodilja za dalje investicije, istakao je gradonačelnik, podsećajući na to da je, prošle godine, grad uložio 4,2 miliona dinara u izgradnju puta od Guberevca ka Maloj Grabovnici.

– U ovom selu ima još dosta posla. U planu je raspisivanje tendera za rušenje stare škole, koju je nemoguće sanirati, kako bi se iskoristio građevinski materijal i grad ostvario znatnu uštedu u budžetu – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u Guberevcu.

– Ovo je prva investicija u ovakvom finansijskom obimu u našoj školi u poslednjih 20 godina, izjavio je direktor škole, Darko Ivanković. Jako mi je drago što su učenici konačno dobili jedan ovakav teren koji, ne samo što lepo izgleda, nego je i bezbedan za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja. Ova škola je, pored uspeha iz fizike, hemije, matematike, poznata po velikim sportskim rezultatima, i siguran sam da će sada, sa boljim prostorom za đačke aktivnosti, oni biti još bolji, dodao je Ivanković.

Po završetku oficijelnog dela posete, gradonačelnik je prihvatio poziv učenika Osnovne škole “Bora Stanković” u Guberevcu da naprave zajedničku fotografiju kao uspomenu na ovaj, za decu Guberevca, veliki dan.

Check Also

Novi trotoari na delu Bojničkog puta na izlazu iz Leskovca

Radovi na relaciji između grada Leskovca i opštine Bojnik, odnosno na državnom putu IIa reda, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *