hotel bell

NOVI REKORD: 1300 Učenika na „Javnom času stripa“ u organizaciji Leskovačke škole stripa

Leskovačka škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ organizovala je danas „Javni čas stripa“ u kome je učestvovalo viš eod 1.300 učenika.

Ova manifestacija organizovana je u četiri leskovačke škole“ „Vuk Karadžić“, „Vasa Pelagić“, „Kosta Stamenković“ i „Svetozar Marković“, uz podršku Grada Leskovca.

Nova godina i novi javni čas strpa doneli su i novi rekord sa 1.300 dece, koliko je prema procenama organizatora danas u ove četiri škole učestvvalo u ovom događaju.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je sa saradnicima mlade ljubitelje umetnosti stripa u školi „Vasa Pelagić“.

-Кroz bogatstvo talenata koje poseduje, naš grad se odlično predstavlja u svetu, ali nam je podjednako važno što uspevamo da svet dovedemo kod nas. Tome značajno doprinosi leskovačka škola stripa „Nikola Mitrović-Кokan“ jer se, zahvaljujući manifestacijama koje organizuje, za Leskovac nadaleko čuje. Najveći javni čas stripa u Evropi, koji ozbiljno pretenduje da postane najveći i šire, ove godine organizuje se peti put i okuplja 1200-1300 deteta i očekujemo da ćemo oboriti prošlogodišnji rekord kada je na času učestvovalo 1100 deteta. Ova plemenita umetnost danas ujedinjuje učenike četiri naših osnovnih škola – OŠ „Vasa Pelagić“, „Svetozar Marković“, „Vuk Кaradžić“ i „Кosta Stamenković“ čime šaljemo jednu prelepu sliku o našem gradu. Iskoristiću ovu priliku da učenike i osoblje škole „Vasa Pelagić“ obavestim da je javna nabavka projekta energetske sanacije i zamene krovne konstrukcije u vrednosti 24 miliona dinara u toku i da početak radova očekujemo jula meseca – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Zbog vremena, iz školskih dvorišta, javni čas stripa ove godine organizovan je u fiskulturnim salama i učionicama.

-Ovo je peti put da mi radimo javni čas stipa u Leskovcu, ovog puta zbog vremenskih uslova prinuđeni smo da ne budemo napolju, već unutra, ali to nije umanjilo ni značaj, a ni kvalitet dečjeg doživljaja, niti onog što je urađeno. Moram da se zahvalim i gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću na podršci od strane Grada i njega samog, jer smo uspeli da broj škola koje će učestovovati proširimo na 6 sa nadom da će se od sledeće godine uključiti još veći broj gradskih škola i da ćemo još više mladih odvojiti od televizora, fejsbuka, kompjutera i privoleti ih uz stvaralaštvo. Takođe, moram da kažem da je škola stripa na ovaj način proslavila svoj 24. rođendan jer je ona počela sa radom 29.maja 1995. i u čast toga mi, između ostalog, i organizujemo javni čas crtanja, a postali smo i iternacionalni – kazao je Marko Stojanović iz Leskovačke škole stripa i najavio krajem juna Balkansku smotru mladih strip autora na kojoj će učestvovati ljudi iz preko 60 zemalja.

Osnovna škola „Vasa Pelagić“ deo je akcije, a mališani su iskoristili priliku da se slikaju sa gradonačelnikom i da dobiju autogram od prvog čoveka Grada.

-Mi smo kao škola uvek spremi i raspoložni da učestvujemo u svim aktivnostima koje organizuje Grad i želim da iskoristim ovu priliku da iskažem veliku zahvalnost Gradu Leskovcu i gradonačelniku Cvetanoviću na svemu što je do sada uloženo u našu školu, i što će biti u narednom periodu. Ja bih samo da podsetim da smo prošle grejne sezone promenili kotlove za grejanje, prethodno je izgrađen sportski teren, zamenjena je celokupna stolarija, PVC stolarijom, uređno je školsko dvorište, uređuje se enterijer škole ja se nadam da će naša škola dobiti jedan moderan izgled – naglasio je direktor Osnove škole „Vasa Pelagić“ u Leskovcu Aleksandar Cincar Janković.

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор