Home / DRUŠTVO / Novi most na kanalu Tulovske reke od danas u funkciji
hotel bell

Novi most na kanalu Tulovske reke od danas u funkciji

Radovi na mostu na kanalu Tulovske reke, završeni su danas a za saobraćaj će ovaj most biti pušten u toku današnjeg dana.

„Vrednost radova koje je finansirao grad Leskovac je 27, 4 miliona dinara ali u projekat izgradnje pomenutog rasteretnog kanala uloženo je mnogo sredstava. Godinama unazad voda je plavila useve i domaćinstva stanovnicima ovih krajeva i upravo zato smo se upustili u ovaj važan i kompletan projekat koji danas zvanično možemo proglasiti završenim -kazao je na današnjoj konferenciji gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Dužina ovog mosta je 17,9 dok je širina 10 metara. Kolovoz je širine 6 metara i sa svake strane je pešačka staza širine 2 metra.

„Novi most izgrađen je u skladu sa zakonom o planiranju i izgradnji. Na osnovu toga je uređena projektno tehnička dokumentacija i pribavljena građevinska dozvola. Ono što smo ovde uradili su zemljani i betonski radovi, odnosno betoniranje oko mostovske konstrukcije kao i pešačkih staza i krila. Postavljena je nova ograda sa pešačkim stazama, urađeni su prilazi i na kraju je urađeno asfaltiranje kako kolovoza mosta tako i prilaza – kazao je Novica Nikolić direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju.

Check Also

15. Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE od 15. do 20. septembra

Petnaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE biće održano od 15. do 20. …

Оставите одговор