Novi izgled platoa ispred Leskovačkog kulturnog centra

Završeni su radovi na izgradnji žardinjera u samom centru grada, na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra. Ukupna vrednost investicije je milion dinara. 

 

Investitor je leskovačka Direkcija za urbanizam i izgradnju, a izvođač firma „Pionir“ iz Vlasotinca, koja je ujedno bila i jedina koja se javila na tender.

Žardinjere su napravljene od betona i obložene su livenim teracom. Svaka od njih se sastoji od četiri bloka, tri bloka su sa klupama za sedenje, dok je u jednom zasađeno dekorativno zelenilo.

– Vrednost pripremnih radova, kojim su bili predviđeni demontaža dela pešačke površine, rušenje armirano-betonske podloge, zemljani i betonski radovi, je 110.000 dinara. Izrada samih žardinjera, koja obuhvata i ugradnju betona, nabavku i ugradnju štafni, bravarske i druge radove iznosi 450.000 dinara. Dekorativno osvetljenje, koje podrazumeva ugradnju led projektora, kao i led linijske svetiljke koštalo je 280.000 dinara. Pri izgradnji žardinjera, saniran je koren jednog platana, rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, prilikom današnje posete toj lokaciji.

– Drago mi je što sada možemo da kažemo da je Leskovac dobio još jednu atraktivnu i uređenu površinu u najužem gradskom jezgru. Siguran sam da će ovo postati jedno od omiljenih mesta za okupljanje naših građana, ali i turista koji dođu u Leskovac. Pojedinci su imali zamerku što je u ovakvo uređenje strogog centra grada uloženo skoro milion dinara, govoreći da je to previše. Zato sam i taksativno nabrojao šta koliko košta, izjavio je gradonačelnik.

– I sami vidite kako sad sve ovo izgleda. Svi sugrađani koji prođu ovde, naročito u večernjim satima, shvatiće da su takve prozivke i napadi na naš račun apsolutno zlonamerni i tendenciozni, dodao je gradonačelnik Cvetanović i najavio da će iz budžeta, za završetak ovog, i uređenje ostalih delova grada, biti izdvojeno još milion i po dinara.

– U toku je završna faza javne nabavke za još dve žardinjere sa zelenilom za prostor ispred Komercijalne banke. Taj tender, pored uređenja ovog prostora, obuhvata i reparaciju i sanaciju 150 žardinjera u gradu, koje će dobiti novu ogradu i zelenilo, kaže direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju, Milenko Milenković. Dalja namera nam je da uradimo rekonstrukciju rasvete, a krajnji cilj nam je i da zamenimo ploče na trotoaru u ovom, jednom od najznačajnijih delova grada,objasnio je Milenković. U centralnoj gradskoj zoni smo prošlog meseca postavili 14 kontejnerskih niša, kojima je ograđen prostor za kontejnere i higijena u gradu podignuta na viši nivo. Tu akciju ćemo tokom godine nastaviti, izgradićemo još 15 kontejnerskih niša u centralnoj gradskoj zoni, dok će preduzeće Por Verner Veber samostalno finansirati postavljanje još desetak, dodao je Milenković.

Ana Jovanović

Check Also

Leskovčanima predstavljen novi broj SNS Informatora

U Leskovcu je danas predstavljen novi broj stranačkog glasnika SNS -Informator, kojeg je našim sugrađanima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *