Početna / KULTURA / Novi filmovi na repertoaru LKC-a do 22. januara

Novi filmovi na repertoaru LKC-a do 22. januara

Na repertoaru Leskovačkog kulturnog centra od 16. do 22. januara, leskovačka publika će moći da da pogleda nove kako domaće tako i filmove inostrane produkcije.

Film: SLUGA
Format: 2D
od 20.01. do 22.01.2020.
Projekcije filma od 21.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Žanr: komedija, avantura, fantazija
Trajanje filma: 109 min.
Režija: Klim Šipenko
Uloge: Miloš Biković, Ivan Ohlobistin, Marija Mironova…

SADRŽAJ
Rođen u bogataškoj porodici, mladi Grigorij, „Griša“ (Miloš Biković) je toliko ušuškan u svom lagodnom životu da misli da je „iznad zakona“. Kada ode predaleko u svojim ispadima i biva suočen sa zatvorskom kaznom, njegov otac preduzima radikalne mere.
Uz pomoć starog prijatelja, psihologa, otac smišlja plan da rehabilituje svog neposlušnog sina. Griša upada u izrežiranu saobraćajnu nezgodu, a kada dođe sebi, biće 1860. godina, a on će se naći na velikom seoskom imanju, kao obični sluga bez veza i bez primesa života kakav je do tada živeo.
Ljudi koji ga okružuju na imanju su takođe sluge i nikada nisu čuli za recimo – mobilne telefone. Griša prolazi težak put od razmaženog bogataša do čoveka koji ceni mala životna zadovoljstva i vredan rad, koji upoznaje dobre strane pravog prijateljstva i naravno, ljubavi.

Film: 1917
Format: 2D
od 16.01. do 19.01.2020.
Projekcije filma od 21.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Žanr: drama, ratni
Trajanje filma: 119 min.
Režija: Sam Mendes
Uloge: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Colin Firth…

SADRŽAJ
Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika, koji dobijaju naizgled nemoguću misiju. U trci protiv vremena moraju preći neprijateljsku teritoriju i dostaviti poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika. Oskarovac Mendes u filmu prikazuje zaista fantastične, ali i zastrašujuće ratne scene koje nismo do sada imali prilike da vidimo na velikom platnu.

Film: DULITL
Format: 2D – titlovano
od 16.01. do 19.01.2020.
Cena ulaznice 200 din.
Format: 3D – sinhronizovano
od 20.01. do 22.01.2020.
Cena ulaznice 300 din.
Projekcije filma od 19.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra

Žanr: avantura, komedija, porodični
Trajanje filma: 96 min.
Režija: Stephen Gaghan
Uloge: Robert Downey Jr., Tom Holland, Emma Thompson…

SADRŽAJ
Nakon što je izgubio suprugu sedam godina ranije, ekscentrični Dr Džon Dulitl (Robert Dauni Džunior), poznati doktor i veterinar, povlači se iza visokih zidina Dulitl dvorca sam sa svojom grupom egzotičnih životinja. Ali kada se mlada kraljica teško razboli, bezvoljni Dulitl je primoran da se uputi u epsku avanturu do mitskog ostrva u potrazi za lekom, koristeći svoju pamet i hrabrost, dok se susreće sa starim neprijateljima i otkriva čudesna stvorenja.
Doktoru se na ovom putovanju priključuje mladi, samoprozvani šegrt (Hari Kolet) i zanimljiva životinjska družina, koju čine nervozni gorila (dobitnik Oskara Rami Malek), entuzijastična ali pomalo ograničena patka (dobitnica Oskara Oktavija Spenser), duo koji se stalno prepire a čine ga cinični noj (Kumail Nandžijani, The Big Sick’s) i optimistični beli medved (Džon Sina, Bamblbi) i tvrdoglavi papagaj (dobitnica Oskara Ema Tomson), koji je Dultilov najpoverljiviji savetnik.

U filmu takođe igraju Antonio Banderas, Majkl Šin (Kraljica) i dobitnik Oskara Džim Brodbent a glasove su pozajmili i još jedna dobitnica Oskara Marion Kotijar, Franses de la Tur, Rejf Fajns, Selena Gomez, Tom Holand i Krejg Robinson.

Film: ZABORAVLJENI BOŽIĆ
Format: 2D
od 16.01. do 22.01.2020.
Projekcije filma od 17.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Žanr: porodični
Trajanje filma: 70 min.
Režija: Andrea Eckerbom
Uloge: Miriam Kolstad Strand, Trond Espen Seim…

SADRŽAJ
Čudan osećaj probudiće osmogodišnju Elisu jedno jutro. Nešto je neobično u novom danu, ali ona ne zna tačno o čemu je reč. Bezuspešni su pokušaji da objasni svojoj porodici i prijateljima da se ovaj dan razlikuje od ostalih i Elisa odlučuje da sama krene na neverovatno putovanje na kojem će, kroz nova i neočekivana prijateljstva, otkriti svu radost Božića. Sada je na njoj da se pobrine da celo selo doživi Božić kao nezaboravno iskustvo. Ali sat otkucava – hoće li uspeti pre nego što bude kasno?

Pogledaj takodje

Karate klub „Ippon“ organizovao međunarodni turnir u Leskovcu

Karate klub „IPPON“ iz Leskovca organizovao je danas tradicionalni, 20. po redu međunarodni turnir na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *