Home / Opštine / Bojnik / Novi crni rekod u Covid bolnici Leskovac: Hospitalizovano 216, na kiseoniku 160 pacijenata – I odeljenje Urologije u Covid sistemu
hotel bell

Novi crni rekod u Covid bolnici Leskovac: Hospitalizovano 216, na kiseoniku 160 pacijenata – I odeljenje Urologije u Covid sistemu

Broj hospitalizovanih u leskovačkoj Covid bolnici nastavlja da obara crne rekorde.

Kada je 16. decembra prošle godine objavljeno da je broj hospitalizovanih 206 izgledalo je da takav zastrašujući broj neće biti ponovljen.

Na žalost, vreme je demantovalo sve prognoze pa smo ovih dana svedoci da se novi „crni rekordi“ postavljaju svakoga dana.

Situacija u leskovačkoj Covid bolnici je izuzetno teška, a kapaciteti su na samoj ivici. U Covid sistem ušlo je i Odeljenje urologoije tako da su maksimalni kapaciteti leskovačke Covid bolnice 260 postelja. U toku je nabavka potrebnih materijala da i na Urologoji budu obezbeđena mesta za pacijente kojima je neophodna kiseonička potpora, koja je trenutno neophodna za 160 pacijenata koji bez dodatnog kiseonika ne bi mogli normalno da dišu.

Ovome treba dodati veliki broj Leskovčana i građana ostalih opština u Jablaničkog okruga koji su prethodnih dana i nedelja upućeni na lečenje u Klinički centar Niš i Covid bolnicu Kruševac iz koje gotovo svakoga dana stižu najcrnje vesti o smrti velikog broja ljudi.

Ovih dana je i jedan dečak od 16 godina upućen na dalje lečenje u Klinički centar Niš, a među teže obolelima je i veliki broj mladih ljudi što nije bio slučaj u prethodnim talasima epidemije Korona virusa koji je do sada odneo nekoliko stotina ljudskih života u Leskovcu i Jablaničkom okrugu.

Check Also

Korona presek: Još 86 Leskovčana zaraženo koronom

Foto:arhiva Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, u poslednja 24 sata od 281 rezultata …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *