Nove nagrade i priznanja za Leskovačku školu stripa

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Iako je raspust, jedna škola radi, a njeni talentovani učenici ponovo osvajaju priznanja na domaćim i medjunarodnim takmičenjima.

Najmladja generacija crtača iz škole stripa ‘’Nikola Mitrović Kokan’’ nastavlja tradiciju starijih kolega.

Najnovija priznanja došla su sa Tolkindana u Beogradu i Medjunarodne dečje izložbe karikatura u Sisku.

– Na Tolkindanu, festivalu posvećenom  autoru sage ‘’Gospodar prstenova’’, Džonu Ronaldu Tolkinu, naš polaznik, 14-ogodišnji Strahinja Spasić, osvojio je treću nagradu, u konkurenciji više stotina učesnika iz regiona.  Početkom jula, na Prvoj dečjoj medjunarodnoj izložbi karikatura ‘’Miks junior’’, trianestogodišnja Mina Djokić, osvojila je specijalno priznanje, a sedmogodišnja Iva Cvetković, nagradu za najmladjeg učesnika. Posebno priznanje je dodeljeno i Leskovačkoj školi stripa, za ukupno pokazan kvalitet, pohvalio se predavač, Marko Stojanović.

Dobitnici nagrada nisu bili govorljivi, uz obrazloženje da sve što imaju da kažu, predstave olovkom na svojim crtežima. Najmladja Iva Cvetković, imala je najmanju tremu:

– Tema su bili pirati, a ja sam nešto nacrtala i dobila sam nagradu. Još ne idem u školu, a učila sam da crtam tako što sam nešto kopirala na Googlu.

Iva još uvek ne zna šta je karikatura, iako je nagradjena baš u toj kategoriji, ali voli da crta, da se druži i da mašta. I perfektno govori engleski jezik, što joj sutradan, ukoliko kad poraste ostane verna devetoj umetnosti, otvara vrata i medjunarodne scene.

Check Also

Conić: Nije istina da slike iz Kulturnog centra nestaju, ako neko ima drugačiju informaciju neka nam se obrati

Na današnjoj konferenciji za medije, Leskovački kulturni centar (LKC) oštro je demantovao informacije koje su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *