Novčane nagrade za najbolje studente u opštini Vlasotince

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Najbolji studenti vlasotinačke opštine, njih 55-oro sa prosekom iznad 9, dobilo je danas rešenja o dodeli novčanih nagrada u pojedinačnom iznosu od 27 000 dinara.

 

Među njima, sedmoro ih je sa prosečnom ocenom 10. Opština Vlasotince izdvojila je ove godine 1,5 miliona dinara za ovaj nagradni fond, što je 50% više u odnosu na prethodnu godinu.

– Kada sam pre dve godine razgovarao sa studentima na ovom istom mestu, istim povodom, rekao sam da ću se založiti da budućim akademskim građanima damo i više novca od onog koji smo tada izdvojili. Raduje me što iz godine u godinu raste broj studenata sa prosečnom ocenom iznad devet jer to znači ste shvatili da znanjem možete postići uspeh – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorovi.

On je naglasio da se lokalna samouprava trudi da stvara uslove koji će mladima omogućiti da ostanu u svom mestu nakon završenih studija. Zamenik predsednika opštine Slavoljub Mitov poručio je studentima da su u znanju moć i spas.

– Nije bilo lako naći posao ni pre dve ili tri decenije, ali vi morate da se borite, da uđete u ring. Nemojte da sedite skrtštenih ruku – poručio je studentima.

Da nastave da uče i da se ne libe posla, akademcima je savetovao i predsednik SO Vlasotince Miroslav Ranđelović.

– Vi imate razloga da budete ponosni na svoj rad, kao i sredina iz koje dolazite. Znanje može i da se sakrije, a neznanje se uvek pokaže – rekao je Ranđelović.

Predsednik komisije koja odlučivala po konkursu Boban Petrović, naglasio je da se iz godine u godinu povećava broj studenata čija je prosečna ocena iznad devet.

– Pre šest godina, kada smo prvi put dodeljivali nagrade, imali smo 27 prijavljenih sa ovim prosekom. Naredne ih je bilo 30, zatim 33, a ove ih je 55 – rekao je Petrović.

U ime nagrađenih zahvalila je baka doktoranta hemijskih nauka Aleksandra Krstića, Ljiljana Gmitrović. Ona je zahvalila lokalnoj samoupravi što brine o vrednim i talentovanim studentima.

 

Check Also

U nedelju u Domu zdravlja Vlasotince preventivni kardiološki pregledi

I ove nedelje, 7.aprila, u vlasotinačkom Domu zdravlja obavljaće biće organizovani preventivni pregledi. Ovoga puta …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *