hotel bell

TOXY: Nova nada leskovačke rep scene

Lokalna rep scena bogatija je za još jednog mladog umetnika. Njegova pesma “Miliona“ već je “ušla u uši“ slušalaca, a novi potencijalni hit, pojaviće se za nekoliko dana

“Miliona“ je devojka od milion dolara i žanrovski je ljubavna, jer rep u mom izvođenju neguje, pre svega ovu temu, počinje priču za Dnevnik juga Stefan Mladenović, mladi leskovački reper, umetničkog imena Toxy:

– Ova vrsta muzike me oduvek zanimala, tačnije, odmalena sam samo to i slušao. Sviđa mi se način na koji se reperi osvrću na sve što ih okružuje i što, na svoj način, govore o mnogim društveno angažovanim temama. Moja interesovanju su, bar za sada, malo drugačija, jer sam se opredelio za različitu tematiku. Pesma “Miliona“ je uglavnom naišla na pozitivne komentare iz mog okruženja, ali i šire. Naravno da je bilo i osporavanja, ali je i negativna kritika dragocena. Kako neko reče: Ono što me ne ubije, dodatno me ojača. Postavio sam sebi cilj i idem ka njemu.

A cilj je, kaže, da nastavi da se bavi rep muzikom, jer želi da mu to postane primarno profesionalno zanimanje. Drugi korak sledi za nekoliko dana:

– Već je gotova i druga pesma – “Baby“, i od nedelje će biti dostupna na youtubu. Mislim da se već kroz nju može osetiti moja znatnija umetnička sigurnost, jer sam se mnogo bolje osećao dok sam je snimao, nego sa “Milionom“. Trudim se da pažljivo biram tekstove, potom bitove, pazim na svaki detalj, preslušavam sto puta. Znam da publika kroz moje pesme gleda mene kao umetnika i čoveka, a ja želim da trajem.

Bavi se poslom za koji se školovao, ali, u dugoročnim planovima, sebe ne vidi u trenutnim vodama. Tamo je samo rep:

– To je moja ljubav. Težim ka tome da se identifikujem kao rep pevač i ka tom postavljenom cilju idem. Polako, ali sigurno. Imam pred očima primere leskovačkih repera Korone i Rimskog, čiji mi se stil dopada i redovno pratim njihov rad, u težnji da izgradim svoj “fazon“. Ako treba da se projektujem u narednih deset godina, definitivno sebe vidim u rep muzici, sa mnogo pesama i na sceni, ako Bog da. Radim na tome i svako ko me poznaje, zna da sam spreman na brojna odricanja da bih ostvario svoj san.

Ubedljivost sa kojom govori o svojoj budućnosti, uverila nas je u ozbiljnost Stefanove namere, pa mu poželimo da ostvari sve što je zamislio.

Check Also

,,Izvor“ u Brestovcu opravdao deceniju postojanja

U organizaciji Doma kulture u Brestovcu održano je takmičenje u pevanju izvornih narodnih pesama bez …

Оставите одговор