Home / DRUŠTVO / Nebeske heroine sveta predstavljene publici u Medveđi
hotel bell

Nebeske heroine sveta predstavljene publici u Medveđi

Sinoć je u Kultrnom centru opštine Medveđa održana promocija monografije „Nebeske heroine sveta“ autorke prof. Radmile Tonković u organizaciji Kulturnog centra Medveđa i Opštinske biblioteke „Petar Petrović-Njegoš“.

Pozdravljajući gošće, direktor Kulturnog centra Medveđa, Nebojša Jakšić zahvalio se prisutnoj publici kojoj je ukratko predtavio goste ovog kulturnog događaja.

Uvodnu reč o autoru i monografiji dala je profesorica Miljana Išljamović iz Vlasotinca.

Jednim nadahnutim, inspirativnim predstavljanjem svoga dela, gospođa Tonković, oduševila je prisutnu publiku. Reč je o mongrafija koja na maestralan način obrađuje i predstavlja nastanak i razvoj vazduhoplovstva cele planete. Na preko 500 stranica i oko 1700 fotografija, obrađujući više od 500 likova, autorka ulazi u najfinije emocije i doživljaje letenja, radosti stvaranja, predočavajući hrabrost i ovažnost, spremnost žrtvovanja u borbi za slobodu…

Radmila Tonković je uspela da otrgne od zaborava i nepravde ulogu i doprinos dama u razvoju vazduhoplovstva kako civilnog tako i vojnog, odnosno ratnog, u njihovim matičnim zemljama i u celom svetu.

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić, u završnoj reči, uputio je pohvalu autorki na, kako je rekao, „času patriotizma“.

Check Also

Loša vest za kafopije, cena kafe raste i do 300 dinara

Prema najavama Aleksandra Bogunovića, iz Privredne komore Srbije cena kafe će od oktobra poskupeti, te …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *