hotel bell

Nebeske heroine sveta predstavljene publici u Medveđi

Sinoć je u Kultrnom centru opštine Medveđa održana promocija monografije „Nebeske heroine sveta“ autorke prof. Radmile Tonković u organizaciji Kulturnog centra Medveđa i Opštinske biblioteke „Petar Petrović-Njegoš“.

Pozdravljajući gošće, direktor Kulturnog centra Medveđa, Nebojša Jakšić zahvalio se prisutnoj publici kojoj je ukratko predtavio goste ovog kulturnog događaja.

Uvodnu reč o autoru i monografiji dala je profesorica Miljana Išljamović iz Vlasotinca.

Jednim nadahnutim, inspirativnim predstavljanjem svoga dela, gospođa Tonković, oduševila je prisutnu publiku. Reč je o mongrafija koja na maestralan način obrađuje i predstavlja nastanak i razvoj vazduhoplovstva cele planete. Na preko 500 stranica i oko 1700 fotografija, obrađujući više od 500 likova, autorka ulazi u najfinije emocije i doživljaje letenja, radosti stvaranja, predočavajući hrabrost i ovažnost, spremnost žrtvovanja u borbi za slobodu…

Radmila Tonković je uspela da otrgne od zaborava i nepravde ulogu i doprinos dama u razvoju vazduhoplovstva kako civilnog tako i vojnog, odnosno ratnog, u njihovim matičnim zemljama i u celom svetu.

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić, u završnoj reči, uputio je pohvalu autorki na, kako je rekao, „času patriotizma“.

Check Also

Uređenjem korita reke Veternice obeležen Svetski dan vode

Akciju povodom Dana voda koji se obeležava 22. marta, organizovalo je Odeljenje za zaštitu životne …

Оставите одговор