Početna / Opštine / Bojnik / Nastavnicima puna plata za vreme sprečenosti za rad zbog korona virusa
Reklama

Nastavnicima puna plata za vreme sprečenosti za rad zbog korona virusa

Reklama

Vlada Srbije i reprezenativni sindikati u prosveti zaključili su poseban kolektivni ugovor koji se odnosi na prava zaposlenih koji su u uslovoma pandemije, zbog zaraze ili samoizolacije odsustvovali sa posla, objavljeno je u Službenom glasniku Republike Srbije.

Zaposleni imaju pravo na naknadu plate u visini od 100% osnovne isplate za mesec u kome je privremeno odsustvovao sa posla zbog potvrđenog korona virusa ili zbog mere samoizolacije.

Kolektivni ugovor sa Vladom Srbije potpisali su Sindikat obrazovanja Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije Nezavisnost, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije.

Za prvih 30 dana odsustva sa posla, isplata se vrši iz budžeta Republike Srbije, a ostatak iz sredstava obaveznog zdravstvenog oosiguranja i budžeta.

Odsustvo sa rada zaposleni dokazuju rešenjem nadležnog organa, sanitarnog inspektora, organa nadležnog za kontrolu prelaženja državne granice, carinskog organa, izvodom iz evidencije Ministarstva unutrašnjih poslova ili lekarskim doznakama.

Izvor: zelenaucionica.com

Pogledaj takodje

Dimitirjević: Situacija sa koronom može da potraje, Covid bolnica u Leskovcu u pripravnosti

Rad Opšte Bolnice u Leskovcu u prethodnih nekoliko meseci organizovan je u skladu sa preporukama …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *