Nastavak ulagnja Grada Leskovca u verske objekte na teritoriji grada

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Episkop niški Arsenije posetio je danas gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića povodom ulaganja grada u vreske objekte.

Pre svega bilo je reči o planiranim radovima na Parohijskom domu u okviru crkve Svete Trojice za koje je krajem oktobra raspisana javna nabavka, ali se na isti prijavio jedan izvođač radova koji nije ispunio predviđene uslove. Iz nadležnih odeljenja je ovom prilikom potrvđeno da će nova javna nabavka biti sprovedena početkom januara kako bi se ovaj crkveni objekat rekonstruisao i uredio. Ujedno je bilo reči i o nastavku radova na izgradnji crkve Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica koji su privremeno stopirani zbog trenutne epidemiološke situacije.

U toku sastanka govorilo se i o predstojećoj krsnoj slavi Sveti Nikola, koju obeležava najveći broj vernika. Zaključeno je da i lokalna samouprava i crkva imaju obavezu da upozore građane da poštuju važeće epidemiološke mere kako bi sebe i svoje bližnje zaštitili od zarazne bolesti Kovid-19 uz apel da vernici ove godine u najužem krugu porodice obeleže porodičnu slavu.

Check Also

Udruženje “Heroine” i humana Leskovčanka donirali televizor i posteljine leskovačkoj Opštoj bolnici

Udruženje “Heroine” iz Beograda, zajedno sa humanom leskovčankom čije je ime poznato redakciji, donirali su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *