Početna / DRUŠTVO / Nastavak radova na ugradnji grebanog asfalta u severnom delu grada

Nastavak radova na ugradnji grebanog asfalta u severnom delu grada

U severnom delu grada, nastavljeni su radovi na ugradnji asfaltne mase u tri neasfaltirane ulice u Pečenjevcu, od kojih se dve nalaze u romskom naselju, dok jedna prolazi iznad romskog naselja, između Pečenjevca i Kaštavara.

Načelnik Gradske uprave grada Leskovca Miloš Cvetanović kazao je ovom prilikom da je ova praksa počela 2019. godine, a da se radovi natavljaju i u 2020. godini.

„Praksu ugradnje grebanog asfalta Grad Leskovac je započeo 2019. godine kada smo na osnovu sklopljenog ugovora sa Javnim preduzećem „Putevi Srbije“ preuzeli 8000 metara kubnih asfaltne mase i radove izveli u 12 ulica na teritoriji grada Leskovca i to u ulicama: ulica Osma, Mile Lazarevića, Dunavska, Kosovke devojke, Cerska, Moravska, Milutna Bojića, Pustorečka…, ali i u seoskim sredinama u selima Vinarce, Stopanje, naseljima Ančiki, Bratmilovce…Tada je ugrađeno oko 3500 metara kubnih mase. Sa dolaskom toplijih dana radove smo nastavili i ove 2020. godine kako bi se preostala količina našla na leskovačkim ulicama. U prethodne dve nedelje na ovim poslovima se radilo u Međi, Donjem Brijanju, Brestovcu, Lipovici, Brejanovcu, Razgojni, Čekminu… Ostatak mase će biti ugrađen u ulicama u Živkovu, Zalužnju, Priboju i Šarlincu,“ – kazao je načelnik Cvetanović .

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić je rekao da je Putevima Srbije upućen još jedan zahtev za preuzimanje asfaltne mase i da se očekuju dodatne količine za tekuću godinu.

Nikolić je govorio o letnjem održavanju puteva koje je u toku za koje je grad Leskovac opredelio oko 48 miliona dinara i rekao da je izvršeno krpljenje puteva u severnom delu grada, a da se otvaraju udarne rupe od Bogojevca ka Jašunji, a zatim se kreće ka Grdelici i Vučju.

Vrednost ugovora za transport i ugradnju asfalta iznosi 5,9 miliona dinara.

Pogledaj takodje

Nakon pandemije koronavirusa svet će biti drugačiji

Nakon pandemije koronavirusa svet neće biti isti, a koliko će se promeniti pokazaće vreme,kazala je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *